Ekonomi

Kredi kartı kullananlara duyuruldu! Yıllardır boşa ödenen paralar iade ediliyor!

Kredi kartı kullananlara duyuru yapıldı. Yıllardır boşa ödenen o paralar geri veriliyor. İşte detaylar!Kart üzerinden alınmış olan aidat bedelinin geri ödeneceği açıklandı

Kredi kartı kullananları ilgilendiren önemli bir haberi geldi. Kart üzerinden alınmış olan aidat bedelinin geri ödeneceği açıklandı. Mahkeme tarafından alınan karar birçok kişiyi sevindirdi.

İşte habere dair ayrıntılar…

KREDİ KARTI AİDAT BEDELİNDE SON DAKİKA GELİŞMESİ YAŞANDI!

Milyonlarca kredi kartı kullanan vatandaşın beklediği haber duyuruldu. Vatandaşlar, enflasyon yüzünden ekonominin giderek kötüleşmesi ile artık nakit para ile harcama yapamaz duruma geldi. Bu nedenle de vatandaş sürekli kredi kartı kullanır oldu. Kredi kartı kullanan kişilerin yaşadığı bu sorun ise, kart üzerinden alınan aidat bedeli olmaktadır. Bu aidatın alınmaması için mahkemeye başvuru yapıldı ve dava neticesinde de mahkeme davacıyı haklı buldu ve bir sonuca varıldı. Buna göre, Tüketicinin Korunması Kanunu ve Avrupa Konseyi'nin kararı gereğince haksız koşul olduğu duyurularak, davacı haklı göründü. Mahkeme aldığı karar kapsamında alınan aidatın iadesinde karar kılındı. Buna bağlı olarak, dava masraflarının da davalı tarafından karşılanacağı duyuruldu.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, bankaların müşterileri ile açık bir şekilde konuşarak karar vermesi gerektiği için alınan bedellerin haksız olduğunu dile getirdi. Ağaoğlu, her bakımdan zarar veren bir durumun yaşandığını belirtti.

BANKALARARASI KART MERKEZİ PAYLAŞTI!

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), Mart 2023 verilerini açıkladı. Mart sonunda Türkiye’de 104,1 milyon tane kredi kartı, 174,4 milyon tane banka kartı ve 75,9 milyon tane ön ödemeli kart kullanıldığı bilgisi verildi. Mart 2022 yılına göre, kredi kartı tanesinde yüzde 18 oranında, banka kartı adedinde yüzde 13 oranında ve ön ödemeli kart adedinde ise yüzde 27 oranında yükseliş meydana geldi.

YÜZDE 114'LÜK ARTIŞ

Verilere göre; kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile martta yapılan toplam ödeme tutarı 2022’nin aynı dönemine göre yüzde 117 oranında yükselme yaşanarak, 523 milyar lira oldu. Kartlı ödemelerde ise 416,8 milyar lirası kredi kartlarıyla gerçekleşirken, 97,9 milyar lirasında banka kartları, 8,5 milyar lirasında ise ön ödemeli kartlar kullanıldı.