Kent Haberleri

Kredi kartı kullananlara flaş haber! BBDK resmen açıkladı! Duyunca kulaklarınıza inanamayacaksınız!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinin ardından BDDK tarafından atılan adımlar Hazine ve Maliye Bakanlığınca paylaşıldı. Kredi kartlarına ilişkin yeni düzenlemeler gündemde yer alırken taksitlendirme süreleri limitler ve temassız işlemlere ilişkin ayrıntılar paylaşıldı.Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), tarafından atılan adımları duyurdu

Türkiye'yi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem felaketinin ardından atılan adımlar da gündemdeki sıcaklığını koruyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), tarafından atılan adımları duyurdu. Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem felaketinin ardından 11 kentte çalışmalar devam ediyor. Bakanlığın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda depremzedelerin borçları için esneklik tanınacağı ifade edildi. Kredi kartları için yeni düzenlemeler getirilirken insanlar da konuya ilişkin araştırmalarını hızlandırdı.


KREDİ TAKSİTLENDİRME SÜRELERİ ARTIYOR

BDDK depremzede vatandaşlar için atılan yeni adımlar hakkında birtakım açıklamalarda bulundu. 11 kenti kapsayan yeni kararlar çerçevesinde kullandırılacak ya da tekrar yapılandırmaya tabi tutulacak konut, taşıt ve tüketici kredilerinin vadeleri kapsamında belirlenen sürelerin kaldırılması ve ödemesiz dönem uygulamasına geçileceği ifade edildi. Bu çerçevede yapılan paylaşımda yer alan ifadeler şu şekilde:
"Depremin etkili olduğu kentlerde yerleşik üye iş yerlerince kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet satımlarında kredi kartları taksitlendirme süreleri bir kata kadar artırılacak.”

İşte detaylar...

KREDİ LİMİTLERİ YÜKSELTİLDİ


Alınan yeni kararlar çerçevesinde kredi kartlarının limiti dikkate alınmadan asgari ödeme tutarının dönem borcunun yüzde 20'si kadar olacağı duyuruldu. Kart limitlerinin tespit aşamasında ise bankalar tarafından dikkate alınan sınırların yükseltilerek toplam kart limitinin ilk sene içerisinde aylık ortalama net gelirin dört katı iki ve sonraki seneler içinde 8 katını aşmayacak şekilde bir belirleme yapılacak. Aylık veya senelik ortalama gelir düzeyinin tespit edilememesi halinde ise gerçek kişilere verilecek kredi kartlarının toplam limiti 2 bin liradan 5 bin liraya yükseltildi.

Yapılan paylaşımda asgari ücreti ödenmeyen kredi kartlarının nakit kullanımına, mal ve hizmet kullanımına kapatılması, iptal ve borcun hepsinin ödenmesi halinde yeni kredi kartı düzenlemesine ilişkin alınacak kararlar da bankaların kararına bırakıldı. Kart borçlarının ödendiği süreç içerisinde asgari tutar da dahil edilerek bankaların alacaklarını istememesi ve ödemesiz dönemleri tanımlayabilmesine olanak sağlanacak.

Aile Bakanı Derya Yanık'tan yeni ödeme müjdesi! O ödeme mart ayında hesaplara yatacak! Bu parayı hemen alın!

Emekli maaş tablosu baştan aşağı değişti! Emekli maaşlarına ilişkin en güncel bilgiler burada!

İŞKUR son dakika kararıyla 19 bin personel alacağını duyurdu! İşe alım çok kolaylaştı! Başvuran herkes iş sahibi olacak!