Kent Haberleri

Kredi kartı kullananlara müjde! E-Devlet’ten başvurarak bu parayı alabileceksiniz!

Bir kredi kartı sahibinin yıllık kart aidatının iadesi için başlattığı hukuk mücadelesinde mahkeme yurttaşın haklı olduğuna karar verdi. Emsal nitelikteki karar için haksız yere alınan 189 liralık kart aidatının yurttaşa iade edilmesi kararlaştırıldı. Ankara'da bir tüketici, kredi kartından aidat ücreti alan bankadan aidat ücretini geri almak için mahkemelik oldu

Kredi kartı kullanan milyonlarca yurttaşı ilgilendiren mahkeme kararı geldi. Ankara'da bir tüketici, kredi kartından aidat ücreti alan bankadan aidat ücretini geri almak için mahkemelik oldu. Üstelik davayı açan banka olmasına rağmen sürecin sonunda kazanan ise tüketici oldu.

Banka, kredi kartı aidatı kestiği için müşteri itiraz etti. Oitiraz üzerine şikayetçi olan banka ise davayı kaybetti ve mahkeme tüketiciyi haklı buldu. Ankara’da yaşayan Feyyaz Bulut Gürbüzer bankası kredi kartından 189 lira tutarındaki ücret kesintisi yapınca bunun sebebini araştırdı. Bu tutarın yıllık kart aidat ücreti olarak alındığını öğrenen Gürbüzer, bankaya giderek başvuru yaptı. Gürbüzer, yaptığı başvuru ile kesilen aidat ücretinin kendisine iade edilmesini talep etti.

İşte konuya ilişkin merak edilenler...

HAKSIZ BİR KESİNTİ OLDUĞUNA KARAR VERİLDİ

E-Devlet Kapısı sistemi aracılığıyla da başvuruda bulunan Gürbüzer bir ret yanıtı daha almasının ardından bu defa Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuruda bulundu. Banka ise yaşanan olayı Ankara 2. Tüketici Mahkemesi’ne taşıdı. Banka başvurusunda sözleşmesinde bedava kart seçeneğinin de bulunduğunu ama müşterinin bunu istemediğini belirtti. Daha sonra söz konusu banka, hakem heyetinin aldığı kararın iptalini talep etti. Kredi kartı sözleşmesinin taraflar arasında müzakere edildiğine ilişkin delil bulunmadığını belirten mahkeme ise bankanın iptal talebini kabul etmedi. Aylık aidatların haksız bir kesinti olduğunu söyleyen yurttaşlar için ise mahkemenin konuya ilişkin verdiği bu karar emsal teşkil edecek.

“HAKKINIZI ARAYIN”

Show Haber’e konuşan Feyyaz Bulut Gürbüzer ise açıklamasında şunları söyledi:

“Kredi kartı ekstremi kontrol ettiğim zaman yıllık kullanım aidatı alındığını gördüm. Gerekçeli kararda hakim benden yana karar verdi. Daha önceki senelerde kesmiyorlardı. Bu sene para kesiminde bulundular. Ben de haksız olduğunu düşündüğüm için e-devlet Kapısı sistemi üzerinden başvuruda bulundum. Bırakmasınlar, ne kadar olursa olsun hakkını arasınlar. Banka sizden hiçbir şekilde haksız yere para kesintisi yapamaz.”

SGK’lı EYT’liler dikkat! 3.753 TL’ye kadar indirim fırsatı!

Citroen’den dev kampanya! 245.900 TL'ye uygun taksit imkânıyla sıfır otomobil!

Aylık 2.935 TL'ye TOKİ'den ev sahibi olun! Ödeme tablosu belli oldu!