29 / 04 / 2024

Kredi kartı kullanımı da, borçlu sayısı da arttı

Kredi kartı kullanımı da, borçlu sayısı da arttı

Yaşam koşulları her geçen gün zorlaşırken, kredi kartlarıyla yapılan alışverişlerin sayısı da arttı. Kart borçları nedeniyle yasal takibe alınanların sayısı da Ocak ayında 194 bin kişiye yükseldi.



Şubat ayı itibarıyla Türkiye’de kredi kartı sayısı 119 milyona ulaşırken kredi kartı ile yapılan ödemeler geçen yılın Şubat  ayına göre yüzde 126 arttı.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, kredi kartları göre kartlı ödemeler şubatta 1 trilyon lirayı aştı. Kartlı ödemelerin 843,1 milyar lirası kredi kartları ile yapılırken, 150,3 milyar lirasında banka kartları, 19 milyar lirasında ise ön ödemeli kartlar kullanıldı. Banka kartları ve ön ödemeli kartlarla şubat ayında yapılan toplam ödeme tutarı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 152 artarak 1,01 trilyon lira oldu.

Kredi kartları ile yapılan ödeme adetlerindeki büyüme oranı  ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23 yükseldi. Ocak 2024’te kredi kartları ile yapılan işlem adedi 819 milyon 801 bin 819 olmuştu.

Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı, Ekonomist Şenol Babuşçu https://twitter.com/senolbabuscu  X sosyal medya hesabından son 8 yılda kredi kartı işlem sayısındaki artış ile kredi kartı borçları nedeniyle yasal takibe alınmış kişilerin sayısını gösteren iki grafik paylaştı. Kredi kartı kullanımı ve borçlu sayısındaki artış dikkat çekti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön