09 / 09 / 2024

Kredi kartı limitlerine SGK ayarı! Kredi kartı kullananlara soğuk duş! Artık bu dönem sona eriyor!

Kredi kartı limitlerine SGK ayarı! Kredi kartı kullananlara soğuk duş! Artık bu dönem sona eriyor!

SGK Başuzmanı İsa Karakaş enflasyonu ve kredi kartlarındaki harcamaları kontrol altına almak amacıyla hükümetin, Sosyal Güvenlik Kurumu verilerini kullanarak yeni bir düzenleme yapmayı planladığını açıkladı. 



SGK Başuzmanı  İsa Karakaş,  İsa Karakaş, hükümetin enflasyonu ve kredi kartı harcamalarını daha iyi yönetmek için SGK verilerini kullanarak yeni bir düzenleme getirmeyi planladığını ileri sürdü.

KREDİ KARTLARINA SGK AYARI

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Karakaş kendi YouTube hesabı üzerinden paylaştığı videoda, “SGK, bankaların kredi kartı limitlerini belirlemede daha fazla veri kullanacak. Bu değişiklik, bireylerin gerçek gelirlerini yansıtmakta zorluk yaşamalarına neden olabilir” dedi.

Kredi kartı limitlerine SGK ayarı! Kredi kartı kullananlara soğuk duş! Artık bu dönem sona eriyor!

KREDİ KARTI BORÇLARI YÜKSELİYOR

Bireysel kredi borçları nedeniyle yasal takibe düşenlerin sayısı ise yüzde 32,5 arttı. Genel olarak bireysel kredi veya kredi kartı borçları nedeniyle yasal takibe alınan kişi sayısı, 2024 yılının Ocak-Nisan döneminde yüzde 42,5 artarak 422 bin 650'den 602 bin 107'ye yükseldi.

KREDİ KARTLARINA YENİ DÜZENLEME

Karakaş, “Hükümet, kredi kartı limitlerini gerçek gelirle uyumlu hale getirmek amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumu verilerini kullanarak yeni bir düzenleme yapmayı planlıyor” dedi.

Karakaş, düzenlemeye ilişkin, “Bireysel kredi ve kredi kartı borçlarının artışını kontrol altına almayı hedefliyor. SGK, bankaların kredi kartı limitlerini belirlemede daha fazla veri kullanacak.

Bu değişiklik, bireylerin gerçek gelirlerini yansıtmakta zorluk yaşamalarına neden olabilir. Kredi kartı limitlerinin belirlenmesinde Sosyal Güvenlik Kurumu verilerinin entegrasyonu sağlanacak. Bu sayede, emeklilerin ve çalışanların gelirleri doğru bir şekilde değerlendirilecek” ifadelerini kullandı.

Yeni sisteme göre;  SGK, emekli maaşları üzerinden kredi kartı limitlerini belirleyecek’ iddiasında bulunan Karakaş, “Bu durum, bireylerin limitlerinin daha gerçekçi ve sürdürülebilir olmasını sağlayacak.

İşverenlerin, çalışanların gerçek maaşlarını SGK'ya bildirmemesi durumunda sorunlar ortaya çıkabilir. Çalışanlar, işverenleri ile bu konuda daha fazla baskı yapacaklar” ifadelerini kullandı.

Kredi kartı limitlerine düzenleme geliyor! Limitler gerçek gelirle uyumlu olacak!

Kredi kartı kullananların bilmesi gerekenler! Kart aidatı zorunlu mu? 

Bankalara talimat verildi! Kredi kartlarına yeni düzenlemeler geliyor...

Geri Dön