14 / 10 / 2024

Kredi kartı sahipleri dikkat! Bu limiti geçenlerden her sene 750 TL kesilecek! İşte ayrıntılar...

Kredi kartı sahipleri dikkat! Bu limiti geçenlerden her sene 750 TL kesilecek! İşte ayrıntılar...

100 bin lira limitini geçen kredi kartı sahiplerinden yapılacak kesinti, her yıl ocak ayının 5’inci gününde tahsil edilecek. Kredi kartlarıyla ilgili bu kritik gelişmede ayrıntılar belli oldu. 




Kredi kartı limiti 100 bin lirayı aşan kredi kartı sahiplerinden, Savunma Sanayi Fonu’na alınacak 750 liralık ücrette tüm detaylar belli oldu. 

YILLIK 63 MİLYAR LİRA TOPLANACAK!

AKP tarafından hazırlanan Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na ilave kaynak yaratılmasını öngören kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek. Kabul edilmesi halinde yıllık toplanacak rakamın 63 milyar lira civarında olması bekleniyor. 

HER SENE 5 OCAK'TA KARTLARDAN KESİNTİ OLACAK

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; 100 bin lira limitini geçen kredi kartı sahiplerinden yapılacak kesinti, her yıl ocak ayının 5’inci gününde tahsil edilecek. Kart iptal edilse bile alınan pay iade edilmeyecek.  750 liralık fon ücreti dönem hesap ekstresinde belirtilecek. 

Kredi kartı sahipleri dikkat! Bu limiti geçenlerden her sene 750 TL kesilecek! İşte ayrıntılar...

YENİDEN DEĞERLEME ORANINDA ZAM GELECEK!

Vergi düzenlemesindeki rakamlar bu yıl yüzde 45 civarında olması beklenen yeniden değerleme oranına göre yükselişler olacak.

KART İPTAL OLSA DAHİŞ 750 TL İADE EDİLMEYECEK

Yıl içinde alınan limiti 100 binin üzerine çıkarılan veya limiti 100 bin lira üstü kapsamına giren kartlara ait katılma payı, kartın kullanıma açıldığı veya limit artışının yapıldığı ayın hesabından alınacak.

Limiti 100 bin lira ve üzerinde olan kartların hamillerinden her bir kart başına yıllık alınan 750 liralık pay kart iptal edilse dahi geri ödenmeyecek.

Kartın yıl içinde herhangi bir sebeple yenilenmesi halinde, ilgili yıl için pay ödenmiş ise ayrıca pay tahsil edilmeyecek. Fiziki bir kartın limitleri dahilinde oluşturulan ek kartlar ve fiziki olmayan kartlar için ayrıca pay alınmayacak.

Kredi kartı borç yapılandırması hesaplama detayları! 50 bin ve 100 bin TL borcu olanlar ne kadar aylık taksit ödeyecek?

Kredi kartlarında asgari ödeme oranı düştü, ihtiyaç kredileri yapılandırılacak! 10 bin TL borcu olan 2 bin TL ödeyecek

Geri Dön