Ticari

Kredi kartı sınırlaması cep telefonu satan esnafı zora soktu!

KAYSERİ Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odası Başkanı Mehmet Alan, kredi kartıyla cep telefonu satışına getirilen kısıtlamanın esnafı mağdur etliğini açıkladı. Uygulamanın devamında ise 2015 yılı içinde birçok cep telefonu satan esnafın kepek kapatacağın

KAYSERİ Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odası Başkanı Mehmet Alan, kredi kartıyla telefon satışlarının engellendiğini hatırlatarak, başlangıçta güzel düşünce olan bu uygulamanın sıkıntılar oluşturduğunu dile getirdi. 

Alan, sınırlama getirilmesini iyi gördüklerini ama sorunları da esnaf yaşadığını belirterek, şunları söyledi; "Kredi kartı borcundan dolayı çok yuvaların yıkıldığını biliyoruz. İnsanlarımız gelirinin çok üstünde harcama yapıyor. Asgari ücretliye 5-10 bin lira limit veriliyor. Beraberinde de büyük sorunlar ortaya çıkartıyor." Kredi kartı ile ilgili sınırlamanın küçük esnafı vurduğunu anlatan Alan, tepkisini şöyle dile getirdi; "Ancak yapılan sınırlandırma sadece küçük esnafa getirildi. Küçük esnaf mağdur oldu. GSM firmaları aşırı şekilde fatura üzerine ekleyerek telefon satıyor ve tahsil ediyor. AVM'lerde bankanın görevlileri oturuyor. Vatandaş telefon alacak. 2 bin lira telefon satışı var. Orada kredi oluşturuluyor hemen. Kredi veriliyor. Biz kredi verirken kredi kefalet kooperatifi olarak bir sürü işlem yapıyor, kefil istiyoruz. 


Ortadoğu