30 / 04 / 2024

Kredi kartları için yeni adım atılacak mı? Uzman isim peş peşe açıkladı! Kredi kartı kullananlar acil baksın!

Kredi kartları için yeni adım atılacak mı? Uzman isim peş peşe açıkladı! Kredi kartı kullananlar acil baksın!

Kredi kartıyla ilgili limitlerin düşürülmesi ve taksitlerin azaltılmasına yönelik alınan karar sonrası yeni adımların atılıp atılmayacağı merak ediliyor. 



Kredi kartı kullancıları kredi kartı limit sınırı ve taksit sayısını yakından takip ediyor. Binlerce kredi kart kullancısı ''kredi kart limitlerinde başla sınırlama olacak mı? Kredi kartı sınırlaması ne zaman hayata geçecek?'' gibi soruları araştırıyor. Ekonomist Prof. Dr. Murat Ferman kredi kartlarıyla ilgili yeni bir gelişme olup olmayacağına dair açıklamalarda bulundu.

KREDİ KARTI SIRINI İLE İLGİLİ SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Ekonomist Prof. Dr. Murat Ferman CNN TÜRK yayınında konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. "Piyasalar ne bekliyor?" sorusuna Prof. Dr. Murat Ferman "Seçim atmosferi ve seçime gün kalmasından hareketle özellikler ulusal çevreler açısından genel kanaat faize dokunulmayacağı yönünde.

Faizin sabit kalacağı öngörülüyor fakat bazı yabancı banka araştırma kuruluşları ve finansal kuruluşlar, bu ay hatta bu ay olmazsa bundan sonraki ay önemli ölçüde yukarı yönlü faiz artışlarını öngörüyor" yanıtını verdi.

Kredi kartları için yeni adım atılacak mı? Uzman isim peş peşe açıkladı! Kredi kartı kullananlar acil baksın!

KREDİ KARTLARIYLA İLGİLİ BİR DÜZENLEME OLACAK MI?

Prof. Dr. Murat Ferman, "kredi kartlarıyla ilgili yeni biz düzenleme öngörülüyor mu? sorusuna ilişkin ise, şu ifadeler kullandı: “Seçime kadar bu tür bir düzenleme olmayacak. Bazı düzenlemeler olabilir ama esas önemli limitlerin kısılması, taksitlerle ilgili düzenlemelerin seçim sonrasına bırakılacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

KREDİ KARTLARINA SINIR 

Merkez Bankası tarafından alınan kararda kredi kartları ile ilgili sınırlamalar gündeme geldi. Söz konusu kararda ihtiyaç kredisi ve kredi kartı tarafındaki hızlı büyümenin önüne geçilmesi için alınan önlemlerden biri olduğunu belirtti.

Söz konusu alınan bu karar ile düşük faizli nakit avansa olan ilginin soğutulmasının hedeflendiği kaydedildi.

Uzmanlar seçim öncesi nakit avans ile döviz yatırımlarının artış gösterdiğini belirtti. Faizlerin yükseltilmesi ile bu durumun önüne geçilmesi bekleniyor.

Kredi kartıyla taksitli alışveriş bitiyor mu? Ünlü ekonomist işte o tarihi işaret etti

Kredi kartı ile altın alınır mı? Kredi kartı ile altın almak isteyenler kuyumcuya gitmeden önce bakın!

Geri Dön