30 / 06 / 2024

Kredi kartlarına bayram sonrası yeni düzenleme! Kart limitleri düşüyor…

Kredi kartlarına bayram sonrası yeni düzenleme! Kart limitleri düşüyor…

​​​​​​​Ekonomik sıkılaştırma programı kapsamında kredi kartlarına getirilen düzenlemelere bir yenisi eklendi. Bankalara gönderilen talimatla, kart limiti gerekenden yüksek olanların limitlerinin indirilmesi istendi. Uygulamanın bayramdan sonra başlayacağı belirtildi.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası geçen ay yayınladığı Finansal İstikrar Raporu’nda kredi kartları ile ilgili uyarılarda bulundu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de yaptığı açıklamalarda ekonomik istikrarın sağlanması atılacak adımlardan taviz verilmeyeceğini belirtti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yürütülen çalışmalarda, maaşlar ile kredi kartı limitleri arasındaki uçuruma dikkat edilmişti. Sektör kaynaklarına göre, bankalara gönderilen talimatlarla, kredi kartı limitlerinde düzenlemeye gidilmesi istendi. Kart limiti mevzuatta belirtilen miktarın üzerinde olan müşterilerin limitlerinin geri çekilmesi talep edildi.

Bu arada kredi kartı borcunu ödeyemediği için yasal takibe düşenlerin sayısında patlama yaşandı. Geçen yılın ilk dört ayına göre takibe alınanların sayısı yüzde 70,2 arttı.

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, https://x.com/senolbabuscu X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda bu bilgiyi takipçileriyle paylaştı. Babuşçu, Kurban Bayramı sonrasında uygulanacak yeni düzenlemelerle kart limiti olması gerekenden yüksek olan müşterilerin limitlerinin, aylık gelirlerinin 4 ila 8 katı arasına çekileceğini söyledi. Vatandaştan artık nefes de almayanı tepkileri yükseldi.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR 

VATANDAŞ NEFES BİLE ALMASIN ÖLSÜN

 

Dolar için şaşırtan yıl sonu tahmini geldi! Dolar kuru 2024 sonunda kaç TL olacak? 

Bayram öncesi bankalarda faiz depremi! 200 bin TL'ye tam bu kadar ödeniyor: Bankalar bir bir açıkladı!

'18 gün sonra başlıyor' diyen İslam Memiş gram altın için beklediği sıçramaları açıkladı! 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön