14 / 10 / 2024

Kredi kullanılarak yapılan konut yatırımının getirisi daha düşük olabilir

Kredi kullanılarak yapılan konut yatırımının getirisi daha düşük olabilir

Gayrimenkul piyasasında hareket başladı. Konut kredilerindeki düşüş eğilimi ve yükselen konut fiyatları karşısında konuta yatırım yapmak isteyenlerin kafasındaki sorular artıyor. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ceyda Ufuk, konutun döviz, borsa ve mevduattan daha karlı olduğunu söyledi.




Gayrimenkul piyasasında bir yılı aşkın süredir devam eden durgunluk biterken, konut satışlarında artış yaşanıyor.  Yüksek mevduat faizleri nedeniyle gayrimenkulden uzaklaşan yatırımcı yeniden konuta yöneliyor. Yatırım araçları arasında yapılan karşılaştırmalı veriler de konutun getirisinin yüksek olduğunu ortaya koyuyor.

Altın, döviz, borsa ve konut yatırımları karşılaştırıldığında son 7 yılda konutun, altından sonra en çok kazandıran yatırım aracı olduğu belirtildi. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ceyda Ufuk, https://x.com/ToksEmlakCeyda X sosyal medya hesabından yaptığı  paylaşımda, bu getiriye dikkat çekerek, dikkat edilmesi gereken bazı noktaları aktardı.

Konut yatırımı, döviz, borsa ve mevduattan daha karlı diyen Ufuk paylaşımında şunları söyledi:

2017 Eylül - 2024 Ağustos döneminde kiraya vermek amacıyla yapılan konut yatırımı, altın dışındaki birçok yatırım aracından daha yüksek getiri sağladı.

 Özellikle, vadeli mevduattan yüzde 276, dövizden yüzde 28 ve borsadan yüzde 52 oranında getiriler elde edilirken, konut yatırımı bu oranları aşmıştır.

Analiz, ülke genelindeki ortalama konut fiyatlarına dayanarak yapılmıştır. Ancak farklı illerde bu getiriler değişiklik gösterebilir.

Ayrıca, kredi kullanarak yapılan konut yatırımlarının, özellikle kira gelirine yönelik alımlarda, kârlılık oranı daha düşük olabilir. Bu faktörler, yatırım kararlarında dikkate alınmalıdır.

İŞTE O PAYLAŞIM

Kiralarda fark 10 bin TL’ye çıktı! MÜSİAD’dan bölgesel asgari ücret talebi geldi!

Elinde altın olanlar aman dikkat! Altın için flaş düşüş uyarısı geldi!

Rams, İtalyan devi Etro’nun isim hakkını aldı, Maslak’taki projenin adı değişti!

Altında pazartesi depremi! Yer yerinden oynadı! 1 gram altın ne kadar oldu? 14 Ekim 2024 Kapalıçarşı altın fiyatları

Konutta fiyat artış hızı enflasyonun yüzde 8 altında: Neden ilk el konut satışları yüzde 30'lara geriledi? 

Borçlu belediyeler SGK'nın kapısında! Borçlara karşılık 167 gayrimenkul takas teklifi geldi!

TOKİ'den ev ve iş yeri almak isteyenlere müjde: 120 ay vadeyle 42 şehirde satış başlıyor! Son 2 gün kaldı!


Geri Dön