Ekonomi

Kredi limitlerinde sevindiren haber! 750 bin TL’ye kadar geri ödemesiz destek!

KOSGEB, deprem bölgesindeki işletmeler için yeni bir karar aldı. Bu habere en çok işletme sahipleri sevinecek! İşte detaylar!

KOSGEB, deprem bölgesindeki işletmelerin faaliyetlerini hızlandırmaları adına yeni bir çalışmaya imza attı ve girişimcilik desteği limitlerinde artırıma gidildi.

İşte haberin ayrıntıları…

KOSGEB, deprem bölgesindeki işletmelerin faaliyetlerini hızlandırmak adına yeni bir girişimcilik desteği planını ortaya koydu. Bu plan çerçevesinde, hasarlı ya da yıkılmış olan işletmelerin KOSGEB desteklerinden faydalanmaları için ne gerekiyor ise yapılacak. Destekler, Geleneksel Girişimci Destek Programı ve İleri Girişimci Destek Programı bağlamında sunulacak. İşletme sahipleri 130 bin liraya kadar geri ödemesiz bir destek, 100 bin lira istihdam desteği, 20 bin lira kuruluş gideri desteği ve bununla birlikte de 10 bin lira sertifika desteği alabilirler. Bu desteklerin daha önce KOSGEB'den yararlanıp yararlanmadıklarının bir öneminin olmadığı açıklandı.

750 BİN TÜRK LİRASI'NA KADAR GERİ ÖDEMESİZ DESTEKTE BULUNULACAK!

KOSGEB, deprem bölgesindeki işletmelerin faaliyetlerine eskisi gibi yani kaldıkları yerden hızla devam etmelerini sağlamak için yeni destek takviyeler sunulacak. Geleneksel Girişimci Destek Programı kapsamında işletme kuran girişimciler 130 bin TL'ye kadar geri ödemesiz destek alabilecekler. İleri Girişimci Destek Programı çerçevesinde ise işletmeler, toplamda ise 750 bin TL'ye kadar geri ödemesiz destekten yararlanabilecekler. KOSGEB bunlara ek olarak da Acil Destek Kredisi, Afet Dönemi Yaşam Alanı Desteği, Afet Dönemi İşletme Desteği gibi imkanlar da sunmaktadır.

KOSGEB'in deprem bölgesi için verdiği diğer destekler de şu şekildedir;

Depremden hemen sonra bölgedeki işletmelerin 2023 yılı borçlarıyla afette hayatını kaybeden işletmecilerin tüm borçlarını silme kararı alan KOSGEB, Acil Destek Kredisi Programı ile işletmelerin ölçeklerine ve hasar durumlarına göre 1,5 milyon TL'ye kadar finansman olanağı sağladı.

Bu bilgilere ek olarak yine verilen detaylar ışığında; Afet Dönemi Yaşam Alanı Desteği ile KOBİ'lere ve esnafa 300 bin TL'ye kadar geri ödemesiz bir şekilde konteyner desteği başlatırken işletmelere, konteyner başına 30 bin Türk Lirası olan destekten 10 konteynere kadar faydalanma hakkı tanındı.