Ekonomi

Kredi notu düşük olan ve gelir belgesi sunamayanların dikkatine! Bazı Bankalar bir süreliğine belgesiz kredi verecek!

Bilindiği üzere bankalardan kredi çekebilmenin en önemli şartlarının başında düzenli bir gelire sahip olmak geliyor. Bazı bankalar kredi notu düşük olan ve gelir belgesi sunamayanlar için bir süreliğine kredi verecek. Peki hangi bankalar ne şartlarla kredi verecek? işte detayları...Fakat bazı vatandaşlar düzenli bir gelirleri olsa da bunu belgelendiremedikleri için kredi çekme konusunda zorluk yaşayabiliyor

Bilindiği üzere bankalardan kredi çekebilmenin en önemli şartlarının başında düzenli bir gelire sahip olduklarını belhelendirmeleri gerekiyor. Fakat bazı vatandaşlar düzenli bir gelirleri olsa da bunu belgelendiremedikleri için kredi çekme konusunda zorluk yaşayabiliyor. İşte bu notada gelir belgesi talep etmeden belirli tutarda krediyi müşterilerine veren bankalar devreye giriyor. Bu  bankalar 2022'de BDDK’nın vermiş olduğu karar dahilinde 50 bin TL'ye kadar 36 ay vadeli kredi imkanı sağlıyor. Bu kararın ardından gelir belgesi ve ipotek vermeden kredi çekebilecek bankalar açıkladı. Peki hangi bankalar ne şartlarla kredi verecek? işte detayları... 

 

Gelir Belgesiz Kredi Şartları

Gelir belgesiz kredi imkanı veren bankalar, bu tarzda kredi başvurusu yapan vatandaşlardan özellikle 4 koşulu mutlaka talep ediyor. Bu koşullardan ilki 18 yaşını doldurmuş ve 68 yaşını geçmemiş olmak. Bununla doğrultuda Findeks KBB notunuzun oluşmuş olması ve  kredi notunuzun 1.300 ila 1.700 TL arasında olması gerekiyor. Öte yandan gelir belgesi istemeyen bankalardan daha önce vadesiz mevduat hesabınızın olması da aranan koşullar arasında bulunuyor.

İşte imkan sunan Akbank, Enpara, TEB ve İş Bankası kredileri ve detaylar!

Akbank Gelir Belgesiz Kredi Şartları ve Detayları

Eko Ayrıntı'da yer alan habere göre; Gelir belgesi ay da kefil talep etmeyen kredi olanağı sunan bankalardan birisi Akbank. Kurulduğu tarihten bu güne müşterileri için  konut, ihtiyaç, ve taşıt gibi çeşitli kredi imkanları sunan banka, şimdi de gelir belgesi kredi seçeneği müşterilerine güvene dayalı bir finansman imkanı sunuyor. 125.000 Türk Lirası limite kadar sunmuş olduğu kredi kredi imkanı için Akbank’ın belirlemiş olduğu faiz oranı yüzde 2,43 olurken maksimum geri ödeme süresi ise 36 ay olarak belirlendi. Bu şartlarda örneğin bankadan çekilecek olan 10.000 Türk Lirasi bedelindeki 36 ay vadeli kredi için aylık taksitler 585,14 Türk Lirası olarak kaydedildi.

Enpara Gelir Belgesiz Kredi Şartları ve Detayları

Gelir belgesi kredi imkanı sunan bankalardan bir diğeri ise QNB Finansbank. QNB Finansbank Enpara kredi seçenekleri ile yüzde 2,29 faiz oranından maksimum 36 ay vade ile 100 bin Türk Lirası'na kadar gelir belgesiz kredi inkanı sağlıyor. Bu şartlarda bankadan çekilen 36 ay vadeli örneğin 10 bin Türk Lirası kredi için bankaya aylık 440,98 Türk Lirası bedelinde taksit ödemesi yapmak gerekirken, ödenecek toplam tutar ise 15 bin 875 Türk Lirası olarak belirlenir.

 

TEB Gelir Belgesiz Kredi Şartları ve Detayları

Türkiye Ekonomi Bankası da,  müşterileri için gelir belgesi kredi veren bankalar imkanını sunuyor. Bankanın 36 ay vade ve esnek ödeme imkanlarıyla sağlamış olduğu kredi için belirlediği faiz oranı ise yüzde 1,85 olarak kaydedildi. Söz konusu faiz oranı ile örneğin 36 ay vadeli ve 10 bin Türk Lirası bedelindeki kredi için ödenecek aylık taksit miktar 958,42 Türk Lirası’dır. Bankanın gelir belgesi kredi için üst limiti ise 100 bin Türk Lirası.

İş Bankası Gelir Belgesiz Kredi Şartları ve Detayları

100 bin Türk Lirası’na kadar gelir belgesiz kredi sunan bir diğer banka da İş Bankası oldu. Herhangi bir gelir belgesi şartı konulmazken kredi alma imkanı sunan İş Bankası’nın 36 ay vade için belirlemiş olduğu faiz oranı yüzde 2,20 olarak kaydedildi. Söz konusu faiz oranından çekilebilecek örneğin 36 ay vadeli 10 bin Türk Lirası kredi içinse aylık oluşan taksitler 433,77 Türk Lirası’dır.

TC kimlik numarasının sonunda bu rakamlar olanlar dikkat: Hesabınıza anında para yatacak!

Kredi ile alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?