Ekonomi

Kredi notu düşük olanlar dikkat! Bu yöntemlerle siz de kredi notunuzu anında yükseltebilirsiniz! 

Ev veya araba alışverişlerinde kredi notu önemlidir. Kredi notunun yüksek olması bu noktada çeşitli avantajlar sağlıyor. Bu yöntemleri öğrenerek kredi notunuzu yükseltebilirsiniz.Banka kapılarına daha rahat bir şekilde gitmek artık bu yöntemlerle daha kolay!Bankalardan kredi almak çoğu zaman en normal isteklerden biri olarak karşılanıyor

Hayalinizdeki ev ve arabaya ulaşmak için basit adımlarla kredi notunuzu yükseltin. Banka kapılarına daha rahat bir şekilde gitmek artık bu yöntemlerle daha kolay!

Bankalardan kredi almak çoğu zaman en normal isteklerden biri olarak karşılanıyor. Zira hayalinizdeki eve ve arabaya hatta görkemli bir düğün için kredi desteği aranıyor. Ancak kredi notunun düşük olması kredi çekmeye bile engel oluyor. Finansal durumu ölçen ve kredi almada önemli bir faktör olan kredi notunun yüksek olması gerekir. Artık bazı yöntemlerle kredi notunuzu kısa sürede yükseltmeniz mümkün. İşte basit ancak etkili kredi notunu yükseltme yöntemleriyle ilgili detaylar haberimizde… 

Ek hesaba başvurma 

Kredi notunun artışına ek hesap büyük oranda destek sağlamaktadır. Ancak ek hesaba yönelirken ödemeleri de vaktinde yapmaya dikkat etmelisiniz. Bu yöntem, hem acil nakitlere bir çözümdür hem de kredi notunu yükseltir. 

 

Borçları zamanında ödemek ve birikmesinin önüne geçmek 

Birikmiş borçlar, kredi notunun düşmesine neden olur. Bunun için öncelikle borçlarla yüzleşmek gerekmektedir. Gecikmiş borçları ödemek kredi notunuzun yükselmesine bir fırsat sunuyor. Dolayısıyla borçlarınızın birikmesini önlemeli ve zamanında ödemelisiniz. 

Düzenli ödeme yapmak 

Kredi kartı, taksit ve zamanı gelmiş ödemelerin hepsi neticesinde birikerek katlanmaktadır. Özellikle de zamanı geçen ödemeler kredi notunu etkiler. Zira bu ödeme alışkanlıkları kredi notunu yükseltmez. Ancak düzenli ödeme yaparak, kredi notunu yükselten bir yöntemdir. Dolayısıyla kredi notunuzu yükseltmek için bu alışkanlığı edinmelisiniz. 

Alışverişlerde sık sık kredi kartı kullanmak 

Aktif bir kullanıcı olduğunuzu göstermek, yaptığınız alışverişlerde sıklıkla kredi kullanmanızdan geçer. Özellikle de giyim, gıda ve akaryakıt alışverişlerinde aktif bir şekilde kredi kartını kullanmalısınız. Her yapılan alışverişte kredi notunun arttığını gözlemleyebilirsiniz. 

Genel olarak bu yöntemlerle kredi notunuzu yükseltmeniz mümkün. Böylece lüks olarak gördüğünüz tüm araçlara ve evlere yüksek kredi notuyla ulaşabilirsiniz. 

Ftich’ten seçim mesajı: ’14 Mayıs’taki seçim, Türkiye’nin kredi notu için çok önemli’

Kredi notu nasıl yükseltilir?

Bankalardan kredi alacaklar hemen bakın! Kredi notunuzu yükseltebilirsiniz!