Kent Haberleri

Kredi notu nasıl yükseltilir?

Son dönemde kredi almak isteyen vatandaşlar aynı zamanda araştırma da yapıyor. Peki kolay kredi alabilmek için kredi notu nasıl yükseltilir? Detaylar haberimizde... Peki kredi notunu yükseltmenin yolları neler

Paraya ihtiyacı olan vatandaşlar, kredi notlarını nasıl yükselteceğini merak ediyor. Peki kredi notunu yükseltmenin yolları neler. Detaylar haberimizde... 

Sürekli başvurunuz ret edilmesi kredi notunuzu daha da düşürecektir. Bu nedenle, kredi puanınızı nasıl kontrol edebileceğiniz dışında nasıl yükseltebileceğinizi de detaylı bir şekilde aktaracağız.

KREDİ NOTU NASIL HESAPLANIR?

Kredi notu hesaplanırken, Yeni aldığınız krediden ödeme yoğunluğunuza kadar bazı bankacılık işlemlerinin algoritması üzerinden ilerlenir. Geçmiş ödeme düzeniniz en ağırlıklı maddeyken, en son aldığınız kredi en düşük madde. Yüzdeden açıdan dağılımları şu şekildedir.

·        Geçmiş Kredi Ödeme Düzeni: 45%

·        Mevcut Kredi Durumunuz: 32%

·        Kredi Çekme Yoğunluğunuz: 18%

·        En son çektiğiniz kredi:  5%

Kredi notu denilince akıllara gelen ilk firma Findesk. Fakat, ücret mukabilinde yapabileceğiniz bu işlemi bankaların farklı promosyonları sayesinde ücretsiz bir şekilde de yapabilirsiniz. Kredi notunu sorgulama işlemini bankaların hemen hepsi yapıyor.

Kredi notunu yükseltmek için, önce kredi notunuzu öğrenin. Çünkü, zaten yüksek olan bir kredi notu üzerindeki girişimleriniz pek bir işe yaramayacaktır. Öğrendiğiniz kredi notunuza göre aşağıdaki değerlendirmeyi yapabilirsiniz.

·        699: En Riskli Grup

·        700- 1099: Orta Riskli Grup

·        1100- 1499: Az Riskli Grup

·        1500- 1699: İyi Grup

·        1700- 1900: Çok İyi Grup

Kredi raporunuzu inceleyin: Kredi notunuzu belirleyen en önemli faktörlerden biri, kredi raporunuzdur. Kredi raporunuzu düzenli olarak kontrol ederek hataları tespit edebilir ve düzelttirebilirsiniz.