Ekonomi

Krediye dair bunları bilmiyor olabilirsiniz! Maaşın kaç katı kredi çekilir 2022?

Maaşa göre kredi nasıl çekilir, Maaşın kaç katı kredi çekilir 2022? İşte bu soruların merak edilen yanıtları!Hem kredi notu hem de gelirin yüksek olması durumunda aynı anda 3 veya daha fazla bankadan kredi çekme olanağınız vardır

1 KİŞİ EN FAZLA KAÇ KREDİ ÇEKEBİLİR?

Aynı anda kredi çekilebilmeye dair banka sayısı ile ilgili yasal bir sınır belirlenmemiştir. Hem kredi notu hem de gelirin yüksek olması durumunda aynı anda 3 veya daha fazla bankadan kredi çekme olanağınız vardır.

 

İşte konut kredisine dair sorulan soruların yanıtları…

MAAŞIN KAÇ KATI KREDİ ÇEKİLİR 2022?

Maaşın kaç katı kredi çekilir sorusunun yanıtı şu şekildedir; Başvuru yapılan bankada gelir, aylığınız geçmiş ödemeleri yani kredi notunuz araştırıldıktan sonra belli bir limit verilir. Sizin kredi notunuz çok yüksektir ancak aylık geliriniz düşük ise yüksek miktarlarda kredi çekme ihtimaliniz yoktur. Bu yasal olarak da yasaktır. Bankalar, aylık taksit tutarı başvuru yapan kişinin maaşının en fazla yüzde 50'ine kadarlık kısmına denk geliyor, aylık taksit ödemesine göre kredi verirler, bu verilen rakam da bankaların insiyatifine kalmıştır. Yani genellikle yüzde 40-60'a kadar kredi çıkartırlar. Yine net olarak açıklayalım; 2022 yılında asgari ücretle çalışan bir kişi bankalardan en fazla (teminat ve kefil, ek gelir göstermeden) 77.400 TL kredi çekilebilir.

NE KADAR KONUT KREDİSİ ÇEKEBİLİRİM?

Ne kadar konut kredisi çekilebilir sorusu merakla sorulmaktadır. BDDK kararına göre değeri 10 milyon TL üzeri olan konutlar için kredi kullanılmamaktadır. 1. el konut alımında enerji sınıfı A olan ve değeri 2 milyon TL altındaki evler için yüzde 90'a kadar kredi kullanılabilir. Değeri 2 ile 5 milyon TL arasındaki evlerde ise kredi oranı yüzde 70 olarak uygulanabilmektedir.

EN FAZLA KAÇ TL KONUT KREDİSİ ALABİLİRİM?

Ekspertiz değeri 5 milyon TL ile 10 milyon TL arasında olan ve enerji sınıfı B olan konutlar için azami 2.250.000 TL'ye kadar kredi çekilirken, Ekspertiz değeri 5 milyon TL İle 10 milyon TL arasında olan ve enerji sınıfı B olan konutlar için en düşük 2.000.000 TL'ye kadar krediler çekilebilir.

İHTİYAÇ KREDİSİ EN FAZLA NE KADAR ÇEKİLİR 2022?

Özel veya kamu bankalarından sağlanan ihtiyaç kredileri için bankalar kredi vadesi ve çekeceğiniz kredi tutarına bağlı olarak farklı faiz oranları hesaplamaktadır. İhtiyaç kredisini en fazla 36 ay vadeli olarak taksitlendirilme imkanı bulunmaktadır. En fazla ne kadar ihtiyaç kredisini çekebileceğiniz bankadan bankaya göre değişiklik gösterir ancak 1.000 liraya kadar kredi çekme olanağı bulunuyor.

KYK borcu tamamen silindi mi? KYK kredisi faizleri silindi mi?

ÖTV matrahı hangi araçlarda geçerli? ÖTV matrah düzenlemesi hangi araçları kapsıyor?

Konut kredisini bunları biliyor muydunuz? Ne kadar konut kredisi çekebilirim? En fazla kaç TL konut kredisi alabilirim?