Kripto Paralar

Kripto darbesi devam ediyor! Bir şirket daha iflas etti!

Bir aydır ödeme sorunları ile mücadele eden kripto şirketi Celsius iflas etti. Celsius son iki hafta içinde  iflas başvurusunda bulunan üçüncü şirket oldu. İşte ayrıntılar...   Celsius son iki haftadır iflas eşiğindeydi ve sonunda iflas bayrağını çekti

Kripto para piyasalarında mevcut koşullarda faaliyetlerini devam ettirmekte sorlanan şirketlerden Voyager Digital geçen hafta iflas etmişti, bu hafta da iflas eden şirketler arasında celsius yer aldı.  Celsius son iki haftadır iflas eşiğindeydi ve sonunda iflas bayrağını çekti.

TEK TEK İFLAS ETTİLER

Kripto para sektöründeki bazı şirketlerin ödeme krizine girmesi ve iflasın eşiğine gelmesi Terra ve Luna krizinden sonra tetiklendi. Terra ve Luna'nın çöküşü piyasada yaklaşık 45 milyar dolarlık bir kayba neden oldu.

 

Böylece yeterli likidite sağlayamayan şirketlerin kayıpları, kripto para piyasalarından çekilen fonlar nedeniyle 2022 yılında telafi edemeyecek kadar arttı ve iflasın yolu açıldı. Aynı şekilde ABD Merkez Bankası'nın faiz artırım adımlarıyla tetiklenen ve Kasım ayından bu yana devam eden kripto düşüşü şirketlerin zarar etmesine neden oldu.

KRİPTO DARBESİ DEVAM EDİYOR

Kasım 2021'de bir Bitcoin fiyatı 67 bin dolardan işlem görerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve ardından Fed'in parasal sıkılaştırması ve Ukrayna-Rusya savaşının ekonomiye getirdiği riskler yatırımcıların borsa ve borsa gibi riskli varlıklardan kaçmasına neden oldu.

 

Sonrasında Luna ekosisteminde yaşanan kriz, yatırımcıların kripto varlıklara olan güvenini derinden sarsarken bu çöküş de kripto piyasasına milyarlarca dolar zarara mâl oldu.

Bitcoin son günlerde 20 bin doların altına yerleşirken lider kripto para yılbaşından bu yana yüzde 60’a yakın, tarihi zirvesinden bugüne ise 70 civarında değer kaybetti.

Kripto parada bir saatli bomba

Kripto paralara düzenle mi geliyor? Flaş açıklama

Bloomberg'den kriptocuları korkutan Bitcoin anketi