Kripto Paralar

Kripto para bağımlılık mı? Gençler neden kaybetmesine rağmen yatırıma devam ediyor?

Kripto para piyasaları yaşanan dalgalanmalar ile sarsılırken, Z kuşağı olarak adlandırılan gençlerin en çok takip ettiği yatırım aracı kripto paralar ve NFT’ler oldu. Öte yandan birçok genç piyasada kaybetmesine rağmen kendini kripto paranın cazibesinden alamıyor.Başta bitcoin olmak üzere kripto paralarda büyük bir düşüş yaşanırken, gençler ise kaybetmesine rağmen piyasada kalmaya devam ediyor

Dünya’da kripto para piyasası kısa sürede büyük bir ivme kazanırken, oluşan devasa piyasa hacmi gençleri de kendine çekmeye devam ediyor.

Başta bitcoin olmak üzere kripto paralarda büyük bir düşüş yaşanırken, gençler ise kaybetmesine rağmen piyasada kalmaya devam ediyor.

 

Sosyal medyada onlarca batış hikayesi, insanların kripto para piyasasında neler kaybettiğini gözler önüne sererken özellikle Z kuşağı olarak adlandırılan grup kripto para tutkusunda vazgeçmiyor.

Birçok genç yatırımcı sosyal medyada yer alan yatırım tavsiyelerine kulak kesiliyor. Singapur'daki bir bağımlılık kliniğinde çalışan Andy Leach de kripto para ve NFT dünyasına bağımlı insanların, özellikle de genç erkeklerin, sayısında ciddi bir artış gözlemlediklerini söylüyor.