Ekonomi

Kripto para borsasında akıl almaz olay! Hackerlardan inanılmaz dolandırıcılık!

Kripto para borsası Binance, yeni bir dolandırıcılık yöntemini ortaya çıkardı ve dikkat çeken uyarılarda bulundu. Bu yöntemle kripto para projelerini hedefleyen hackerlar, deepfake sayesinde yapay zeka ve hologram kullanarak kendilerini yönetici gibi gösterebiliyor. İşte detaylar... Binance CCO’su Patrick Hillmann tarafından AI Hologram (yapay zeka hologramı) olarak adlandırılan dolandırıcılık yönteminin hedefinde kripto para yöneticileri yer alıyor

Yeni dolandırıcılık yöntemin adı: "AI Hologram" yani "yapay zeka hologramı"

Kripto para borsası Binance, bilgisayar korsanlarının yeni dolandırıcılık yönetimi karşısında uyarılarda bulundu. Binance CCO’su Patrick Hillmann tarafından AI Hologram (yapay zeka hologramı) olarak adlandırılan dolandırıcılık yönteminin hedefinde kripto para yöneticileri yer alıyor. İddiaya göre; bilgisayar korsanları, deepfake sayesinde istediği kişiyle Binance yöneticisi gibi görüşme gerçekleştirebiliyor. 

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance, belirli zamanlarda altcoinleri listeliyor. Bunun için de kripto para birimlerini inceleyen ve proje yöneticileriyle görüşen şirket, toplantıların tehlike altında olduğunu düşünüyor.

Toplantılara yetkiliymiş gibi katılıyorlar!

Binance CCO’su Patrick Hillmann’ın açıklamasına göre; hackerlar, yapay zeka ve hologram yardımıyla toplantıya sanki Binance yetkilisiymiş gibi katılabiliyor. Kripto para birimi projelerinin temsilcileri ile görüşen bilgisayar korsanları, projeyi borsaya eklemek istediklerini iddia ediyor.

Deepfake kullanarak Binance yetkilisi gibi hareket eden bu bilgisayar korsanları, kripto para projelerinden belirli bir fon talep ediyor. Ve bu fon karşılığında kripto paranın Binance’te listeleneceğini söylüyor. 

Şirket uyardı: Listeleme ücreti alınmıyor!

Hacim bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance'nin CCO’su Patrick Hillmann, burada listeleme sürecinin üçüncü taraf görüşmeleri içermediğine dikkat çekti. Herhangi bir kripto paranın listelenme teklifini ise başvuru sayfasından aldıklarını üstüne basarak söyledi.. Ayrıca şirket, kripto paralara listeleme ücreti uygulamadıklarını bildirerek bu dolandırıcılık yöntemine karşı uyardı.

Hangi kripto para birimi projeleri hedef alındı?

Binance CCO’su Patrick Hillmann, şu ana kadar hangi kripto para birimi projelerinin hedef alındığını bilmediğini açıkladı. Ayrıca iddia edilen listeleme hizmetleri için kripto para projelerinden ne kadar ödeme alındığı da henüz ortaya çıkmış değil. Eğer bu konularda da detaylı bilgilere ulaşılırsa, şirket tarafından yeni bir açıklama yapılarak kullanıcıların bilgilendirileceği tahmin ediliyor.

Emekli olan herkesi ilgilendiriyor: Promosyon alamayabilirler!

Gram altın için merak edilen kritik soru: Bin liranın altına düşer mi?

Flaş! Dolar bir kez daha Euro'nun üzerine çıktı!