Kripto Paralar

Kripto para dünyasında büyük deprem! Yatırımcılara kritik uyarı geldi!

Dünyanın en büyük ikinci kripto borsası FTX’in iflas koruması başvurusunda bulunması, kripto para dünyasında deprem etkisi yarattı. Söz konusu krizin kripto piyasalarında sene başından bu yana yaşanan kaybı 2 trilyon dolar seviyesine çıkardığı düşünülüyor. Uzmanlar ise yatırımcıları uyardı.Yaşanan krizin de etkisiyle kripto para piyasalarında sene başından bu yana görülen kaybın yaklaşık 2 trilyon dolar olduğu tahmin ediliyor

Dünyanın en büyük ikinci kripto para borsası FTX’in likidite krizi sonrasında dibe çöküşü ve iflas koruması başvurusunda bulunması, kripto para piyasalarını en derinden sarstı. Yaşanan krizin de etkisiyle kripto para piyasalarında sene başından bu yana görülen kaybın yaklaşık 2 trilyon dolar olduğu tahmin ediliyor. Bu kriz nedeniyle, yatırımcı duyarlılığının "aşırı korku" seviyesine gerilediği açıklandı.

"YATIRIMCILAR ŞEFFAF VE GÜÇLÜ BORSALARA YÖNELMELİ"

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan MEXC Mali İşler Müdürü Kevin Yang, "Kripto para dünyasının yakından tanıdığı ve güvendiği bir ismin sahibi olduğu borsanın iflas koruması başvurusunda bulunması kripto para dünyasındaki tüm paydaşların güvenini kırdı. Bu noktadan sonra yatırımcılar, güvenli bir şekilde işlem yapabilmek için likidite durumu konusunda şeffaf olan ayn zamanda güçlü olan borsalara yönelmeli." İfadelerini kullandı. 

"KRİZ, DOMİNO ETKİSİ OLUŞTURDU"

Söz konusu iflas başvurusuna kripto para borsası FTX’in iştiraki olan 130 kuruluşun da dahil olduğunu hatırlatan Kevin Yang, "Bu süreçte temelleri sağlam olmayan ve borsanın yerel kripto para birimine bağlı olan diğer borsaların da işlemleri durdurduğuna şahit olduk. Hatta geçtiğimiz aylarda kurtarma fonu sağlanan başka bir şirketin de iflas koruması başvurusunda bulunduğunu gördük. Kripto dünyasındaki kriz bir domino etkisi oluşturdu." diye konuştu.

FTX’İN İFLASINA GİDEN SÜREÇ

İşlem hacmi bakımından dünyanın en büyük üçüncü kripto para borsası olan FTX’in likidite krizi yaşadığı ve bunu çözmek için kripto devi Binance’den yardım istediği basına yansımıştı.

Binance’nin FTX’i kurtarmak için şirketi satın alacağı ve taraflar arasında anlaşmanın sağlandığı açıklanmıştı.

Çok kısa bir süre sonra Binance, FTX’i satın almaktan vazgeçtiğini açıkladı. Gelen haberlere göre FTX’teki kriz düşünülenden daha büyüktü.

Bu gelişmelerin üzerinden çok zaman geçmeden FTX’in iflas başvurusunda bulunduğu açıklandı.

FTX’teki bu kriz kripto dünyasını sarsmaya devam ediyor.

TOKİ 7 il için kura çekim tarihlerini açıkladı! 9 bin 132 konutun sahibi belli olacak!

EYT’de kıdem tazminatı krizi! Patronlar düzenlemeyi engellemeye mi çalışıyor? İşte son durum…

Gram altın fiyatları düşüşe geçti! Bundan sonra ne olacak? Hemen bakın…