Kripto Paralar

Kripto para dünyasında neler oluyor? Hızlı yükselişin ardında savaş mı var?

Kripto para piyasasının ve özellikle lider Bitcoin’in hızlı yükselişinin ardında Ukrayna-Rusya savaşı olduğu düşünülüyor. İşte detaylar…Hemen hemen her coin için yükseliş gözlemlenirken, son 24 saatte kripto para piyasa değeri, 202 milyar dolar artarak 1 trilyon 912 milyar dolara çıktı

Özellikle lider kripto para birimi Bitcoin’in ve genel olarak tüm kripto para piyasasının, son 24 saat içindeki sert yükselişi kafaları karıştırdı. Hemen hemen her coin için yükseliş gözlemlenirken, son 24 saatte kripto para piyasa değeri, 202 milyar dolar artarak 1 trilyon 912 milyar dolara çıktı.

Bitcoin ise, liderliğini koruyarak son bir yıl içindeki en sert günlük yükselişi gerçekleştirdi ve yüzde15 oranında artış ile bugün 44 bin 200 dolara kadar ulaşmayı başardı.

Ukrayna-Rusya savaşı ile yalnızlaşan Rusya’ya yönelik dünya ülkelerinin finansal yaptırımları devam ediyor. Rusya da sermaye kontrolünü sağlamak amacıyla vatandaşlarının ülke dışına döviz çıkarmasını yasakladı. Dolayısıyla tüm bu yaptırımlar sonucunda uluslararası ticaret trafiği gerileyen Rusya’da, hava sahalarının kapanması, swift sisteminden çıkarılması ve Rublenin değer kaybetmesi nedeniyle kripto paraya ilgi daha da arttı.

BTC/RUB Zirvede

 

Ticaret yapabilmek için para kullanamayacak duruma gelen ve finans dünyasının dışında bırakılan Rusya, parayı transfer edebilmek için kripto paraya yöneldi. Hürriyet’ten Burak Taşçı’nın haberine göre kripto paraların, merkeziyetsiz ve takip edilemeyen para transferine izin vermesi dolayısıyla Ruslar, sermaye kontrolünden kaçmak için de kripto paraya yönelerek Bitcoin’i yükseltti. Bitcoin/Ruble paritesi, Mayıs 2021’den bu yana en yüksek hacme ulaşarak Ukrayna-Rusya savaşı ile birlikte Ruslar’ın Bitcoin’e akın ettiğini göstermiş oldu.

Kripto para dünyasında Bitcoin dışında Ethereum da yükselişe geçti. Yüzde 12 oranında artış ile Bitcoin’den sonra en çok tercih edilen ikinci kripto para birimi olan Ethereum, 2918 dolardan satılıyor.

Ripple da aynı yükseliş hareketi ile yüzde 8 oranında yükselişle 0.77 dolardan alıcı buluyor.

Solana yüzde12 oranında yükselişle 96 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Binance’dan Rusya değerlendirmesi: Yaptırımlar kripto paralarla mı atlatılacak?

Bitcoin atağa geçti! 41 bin doları gördü!

Kripto para yatırımcıları dikkat! Yeni dalga geliyor!