Kripto Paralar

Kripto para endüstrisinde bugünkü dikkat çekici gelişmeler!

Kripto para piyasasındaki son gelişmelerden derlenen haber özeti ile bugün kripto piyasasında neler olduğunu görebilirsiniz.org tarafından 2022 yılında kripto para ekosistemindeki en etkili isimler için bir anket yapıldı

Changpeng Zhao ve Charles Hoskinson, 2022'de kripto pazarındaki en etkili isimler

Whalechart.org tarafından 2022 yılında kripto para ekosistemindeki en etkili isimler için bir anket yapıldı. Araştırmaya Charles Hoskinson ve Changpeng Zhao ile birlikte Vitalik Buterin ve Sam Bankman-Fried katıldı. Cardano'nun kurucusu Charles Hoskinson, 36.000 kişinin katıldığı bir ankette oyların yüzde 36,5'ini alarak birinci oldu.

Hemen ardından ise toplam oyun yüzde 34’ünü alan Binance CEO’su Changpeng Zhao, ikinci sırada yer aldı. 

Cathie Wood, düşüşe devam eden Coinbase (COIN) hisselerini almaya devam ediyor

Cathie Wood liderliğindeki teknoloji ve fintech şirketi Ark Invest, 14 Aralık'tan bu yana Coinbase'in (COIN) hisselerini dün 5,5 milyon dolarla satın alıyor. Şirket, en son satın alma fiyatı üzerinden toplam 12 milyon dolar karşılığında yaklaşık 300.000 hisse satın aldı.

COIN hisseleri dünkü işlemlerde 34.78 dolarda beraberliğe yaklaştı. ABD merkezli kripto para borsası Coinbase'in hisse fiyatı, kripto para piyasasından olumsuz etkilenerek bu yıl negatif bir kayıp kaydetti.

Shiba Inu, Ethereum balinaları tarafından en çok talep edilen altcoin’lerden biri oldu

Shiba Inu (SHIB), Shiba topluluğu büyümeye devam ederken, büyük Ethereum yatırımcıları arasında en popüler altcoinlerden biri haline geldi. WhaleStats verilerine göre Shiba Inu, son 24 saatte büyük Ethereum yatırımcıları arasında en çok satın alınan 10 token arasında yer aldı. Shiba bu hafta, Shibarium Layer 2 çözümünün 2023'ün başlarında kullanıma sunulacağını duyurdu.

COTI hard fork sürecini başarıyla tamamladığını duyurdu

Cardano ağında dağıtılan yeni bir stablecoin'in geliştiricisi olan Coti Protocol, MultiDAG 2.0 hard fork'unun başarılı lansmanını duyurdu. Bu hard fork, COTI ekosistemini tek para birimi altyapısından çok varlıklı bir ağa taşıyacak.

Cardano ağındaki bir stablecoin olan Djed'in geliştirme ekibi, henüz kripto ödeme çözümlerini kullanmayan işletmeler için kripto ödemelerin yaygın olarak benimsenmesini artırmak için MultiDAG 2.0'ı kullanmayı hedeflediğini söyledi. MultiDAG 2.0'ın piyasaya sürülmesiyle, Coti'nin, işletmelerin CMD adlı bir ödeme belirtecini kullanarak kendi Özel Ödeme Ağlarını (PPN) oluşturmalarına yardımcı olacağı açıklandı.

KuCoin’in 48 Milyar LUNC’nin delegasyonunu kaldırması, topluluğu paniğe sevk etti

Bir Terra Classic doğrulayıcısı olan KuCoin, 48 milyar LUNC'lik bir delegasyonu kaldırdı. Bu eylem toplumda paniğe neden oldu.

Bu işlemin ardından KuCoin, Terra Classic topluluğundaki oylama gücünü yüzde 0,21'e düşürerek doğrulayıcı listesinde 44'üncü sıraya geriledi. Terra Classic topluluğundaki bazıları, devredilen LUNC varlığının satılabileceğine dair endişelerin ortasında varlığın fiyatının düşebileceğine inanıyor.

Diğerleri, borsaların LUNC belirteçlerini yakabileceği görüşünü dile getirdi. KuCoin borsası henüz bu konu hakkında yorum yapmadı.

LUNC değeri geçen hafta 0,00012 dolardan başlayarak bu hafta başında 0,00018 dolara yükseldi. O zamandan beri düşen kripto para, kazançlarının çoğunu geri kazandı ve 0,00014 dolar aralığında işlem görüyor.

Ekonomistlerin 2023 sonunda dolar kuruna ilişkin tahminleri: 20 TL'yi aşıyor!
Yeni yılda yüzde 121'e varan zam! TC kimlik kartı, ehliyet ve noter kağıdı ücretleri birden değişti!
Ücretsiz ulaşımdan yararlanmak isteyenlere duyurulur! Uygulama 1 Ocak’ta başlıyor!