Kripto Paralar

Kripto para milyarderleri belli oldu!

Bloomberg Milyarderler Endeksi'nin sonuçlarına göre, en zengin kripto para girişimcilerinin isimleri belli oldu. Peki en zengin kripto para girişimcileri kimler oldu? İşte ayrıntılar... Kripto para piyasalarında son zamanlarda meydana gelen değer kayıplarının yanı sıra, elde edilen gelirler de sık sık konuşuluyor

Kripto paralar son zamanlarda gündemden düşmüyor. Kripto para piyasalarında son zamanlarda meydana gelen değer kayıplarının yanı sıra, elde edilen gelirler de sık sık konuşuluyor. 

Bloomberg'de yer alan habere göre; Bloomberg Milyarderler Endeksi tarafından en zengin kripto para girişimcileri masaya yatırıldı. Kripto para piyasalarında servetler çoğu zaman değişkenlik gösteriyor hatta neredeyse anlık olarak değişiyor. Peki en zengin kripto para girişimcileri kimler oldu? İşte ayrıntılar...  

Kripto üzerine inşa edilen servetler, üç yıl önce 135 milyar dolardan 7 Ocak'ta toplam 2,09 trilyon dolara ulaşan dijital tokenlerin değeriyle beraber yükselti.

Yakın zamana kadar, bir kripto girişimcisinin küresel servet sıralamasında yer alması pek sık olmuyordu. Sektördeki daha fazla firma risk sermayesi finansmanından veya kamu piyasalarından faydalandıkça, bu işletmelerin değerine daha fazla şeffaflık getirdikçe, yükselen bir sayı ortaya çıkıyor. Coinbase, Gemini, FTX ve Kraken gibi borsalar, kamu ve özel pazarlarda büyük değerlemeler çekti. Binance'in kullanıcılar ve sayısız ürün arasındaki popülaritesi, yatırımcılar tarafından daha cazip görülebilir. 

Aynı zamanda, kripto servetleri değişken. Bir zamanlar dünyanın en büyük kripto türev borsası olan BitMex, uyarıcı bir hikaye niteliği taşıyor. Ağustos'ta BitMex, yasa dışı türev ürün ticaretine izin verdiği ve kara para aklamayla mücadele yasalarını ihlal ettiği iddialarının ardından CFTC ve Mali Suçları Uygulama Ağı ile davaları çözmek için 100 milyon dolar ödeme yaptı.

Firma tarafından iddialar kabul etti de edilmedi yalanlanmadı da. Kurucular Arthur Hayes, Samuel Reed ve Ben Delo, kendilerini Banka Gizliliği Yasasını ihlal etmekle suçlayan ayrı bir Adalet Bakanlığı davasında suçsuz olduklarını onaylamalarının ardından yargılanmak için bekliyorlar. 

 

Bloomberg Milyarderler Endeksi, sektör araştırmacıları Coingecko ve Nomics tarafından yayınlanan ABD doları cinsinden spot ve türev işlem hacimlerini ve reklamı yapılan işlem ücretlerini kullanarak Binance'in 2021 gelirini tahmin etti. Hesaplama, marj kredisi, teknoloji, danışmanlık ve NFT'ler gibi firmanın diğer gelir kaynaklarını kapsamıyor. Halka açık emsallerin kurumsal satış değerinden çokluğu kullanılarak değerlenir. Bu bilgilerin ifşa edilmesinin gerekli olduğu yargı bölgelerindeki kamu açıklamalarına ve düzenleyici başvurularını gerekçe göstererek, Zhao'nun firmanın yüzde 90'ına sahip olduğunu varsayıyor. Zhao, Kasım röportajı sırasında Bloomberg'e yaptığı açıklamada, Binance'in gelirinin, firmanın geleneksel para birimlerine dönüştürmediği yüzlerce kripto token üzerinden gerçekleştiğini belirtti.  "Bugün sayıyı hesaplarsanız, bir sayı ve 5 dakika sonra farklı bir sayı çünkü her fiyat değişiyor" diyen Zhao'nun kripto zenginliğine giden yolu, 2013'te Şanghay'da, o zamanlar BTC Çin'in CEO'su Bobby Lee ve her ikisi de onu net değerinin yüzde 10'unu Bitcoin'e yatırmaya teşvik eden yatırımcı Ron Cao ile dostane bir poker oyunu sırasında başladı.

İşte kripto para milyarderlerinin listesi!

 

Binance 2021'de 20 milyar dolar gelir elde etti!

Kripto paraları 2022'de neler bekliyor?