Ekonomi

Kripto para paranın geleceği ne? Kripto parada çöküş devam edecek mi? Uzmanlardan tavsiyeler!

Kripto paralarda son durum ne? İşte uzmanlardan kripto para piyasasına dair merak edilen yorumlar!Piyasa açısından kripto para birimlerinde yüzde 90’a varan kayıplar yaşanıyor

Kripto para piyasası şu ana kadarki en sert düşüşünü yaşıyor. Piyasa açısından kripto para birimlerinde yüzde 90’a varan kayıplar yaşanıyor.

İşte kripto paraların geleceği ve uzmanların bu konuya dair düşünceleri…

KRİPTO PARADA ÇÖKÜŞ DEVAM EDECEK Mİ?

Kripto para piyasasında yüzde 90'lara varan kayıplar görülüyor. Uzmanlar bu çöküşün devam edip etmeyeceğine dair değerlendirmelerde bulundu.

DHA'da yer alan habere göre, Kripto paralar haziran ayında şimdiye kadarki en büyük düşüşünü yaşadı. Birim fiyatı yüzde 70'lik değer kaybı ile 20 bin doların altında seyreden Bitcoin başta olmak üzere birçok kripto para biriminde gözle görülür değer kayıplar yaşandı. Uzmanlar ayı piyasasının süreceğini düşünürken, kripto paraların 5'te dördünün şimdiye kadarki en yüksek seviyelerine kıyasla yüzde 90'dan fazla değer kaybetti.

Konuyla ilgili görüşlerini söyleyen kripto paralar merkezinde yayın yapan Bitcoinsistemi.com'un Kurucusu Yusuf Numanoğlu, "Geride bıraktığımız 5 yılda kripto piyasasında çok sayıda yeni proje hayata geçirildi. Bu durumda yatırımcılığa ilgi duyan kripto topluluğunu büyüttü. Statista verilerine göre 2013 yılında 66 kripto biriminden konuşuyorduk. Bugün de CoinMarketCap verileri dolaşımdaki kripto para birimi sayısının 20 bini geçtiğini gösteriyor. Piyasadaki bu bolluk nedeniyle içinde bulunduğumuz kripto kışı öncekilere benzemiyor bunun nedeni ise her 10 kripto para biriminden 9'unun yaşananlara dayanamayacağı düşünülüyor" diye konuştu.

Geçtiğimiz aylarda Terra ekosisteminin dolara sabitlenen kripto para birimi UST'nin değeri 1 doların altına inmiş ve bu para birimine bağlı olan Luna değerinin yaklaşık yüzde 99'unu yitirmişti. Bu kayıpların ardındaki nedenin merkez bankalarının sıkılaşma tedbirlerinin yanı sıra proje sayısındaki enflasyon olduğuna dikkat çeken Yusuf Numanoğlu, "Yeni projelere yatırım yapmak, treni yakalamak isteyen yatırımcıların ilgisini çekiyor. Bank of America'nın güncel bir araştırması, bugün kripto para yatırımcısı olan 10 kişiden 9'unun önümüzdeki aylarda daha fazla kripto alacağını gösteriyor. Bir projeye yatırım yapmak isteyen yatırımcıların, yalnızca yükseliş olasılığının heyecanına kapılmaması gerekiyor. Kripto para, NFT ya da metaverse gibi alanlarda ortaya çıkan projelere yatırım kararı alırken projenin hangi alanda, ne gibi bir değer vaadi sunduğunu incelemek önem arz ediyor" dedi.

Aile Destek Programı ödemeleri yattı mı? Aile Destek Programına nasıl başvuru yapılır?

Fındık yevmiyesi ne kadar 2022? Fındık yevmiye ücreti belli oldu mu?

İslam Memiş’ten altın piyasasına dair kritik uyarı! Ucuz altın kimde? İşte detaylar!