Kripto Paralar

Kripto para piyasası sarsılmaya devam ediyor? Bitcoin ve Ethereum ne kaç dolar oldu? İşte 4 Eylül 2022 fiyatları…

Kripto para piyasası, Fed Başkanı Jerome Powell’ın son açıklamasının ardından 20 bin doların altına kadar gerilemişti. Geçtiğimiz hafta başında da gösterdiği aşağı yönlü hareketleriyle piyasada karamsarlığa sebep olan Bitcoin, Ethereum gibi kripto paralar, psikolojik sınırın altına tutunmaya devam ejpeg'/>Dünya genelinde yaşanan faiz artış beklentileri ve peş peşe gelen açıklamaların ardından Bitcoin ve diğer kripto varlıklar son haftaların en düşük seviyelerine geriledi

Dünya genelinde yaşanan faiz artış beklentileri ve peş peşe gelen açıklamaların ardından Bitcoin ve diğer kripto varlıklar son haftaların en düşük seviyelerine geriledi. Haftaya 20 bin dolar seviyesinin altında giren Bitcoin, yatay seyretmeye devam ediyor.

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) yetkililerinin piyasa hakkında yaptığı açıklamalar, kripto varlıkları da olumsuz etkiledi. Powell, “Enflasyonu düşürmek için acılı bir dönemden geçeceğiz” derken, ECB yönetim kurulu üyesi Isabel Schnabel ise, faiz artışının “resesyona girilse bile” devam etmesi gerektiğini belirtti.

Bu açıklamaların ardından kripto varlık piyasasında işlem gören paralar sert düşüşe geçti. 22 bin dolar civarında işlem gören Bitcoin, geçtiğimiz haftaya 20 bin doların altında başladı. Bitcoin’deki bu değişimin, 100 milyar dolar değerinde bir kayba sebep olduğu belirtiliyor.

Bitcoin, 19 bin doların altına kadar düştüğü 13 Temmuz’dan sonra ilk defa bu kadar düştü.

İRAN KRİPTO PARA YASASINI ONAYLADI

Ayrıca, İran’da görüşelen kripto paraların ticarette kullanımına yönelik kanunun da onaylandığı açıklandı.

İran Hükümeti, geçtiğimiz hafta içinde onaylanan kripto para yasasının ardından yatırımcıların, ithalat yaparken dolar ve euro yerine kripto para kullanabileceklerini bildirdi.

Geçtiğimiz hafta içinde Bitcoin’de yaşanan değer kaybının yüzde 3’e yaklaştığı belirtiliyor.

Bitcoinden sonra en yüksek hacimli kripto para olan Ethereum ise yüzde 7.6 düşüş yaşadı. Önceki hafta 1700 dolar civarında işlem gören Ethereum, hafta içinde 1486 doların altına geriledi.

Küresel kripto para piyasasının değeri son 24 saatte yüzde 0.2 değer kaybederek, 1,01 trilyon dolara geriledi. Toplam kripto para işlem hacmi ise 24 saatte 43,4 milyar olarak gerçekleşti.

İşte, herkesin merakla takip ettiği kripto varlıkların 4 Eylül 2022 fiyatları…

Piyasa Değerine Göre Kripto Para Birimi Fiyatları:

- Bitcoin, 19 bin 771 dolardan işlem görürken son 24 saatte yüzde 0.8 değer kaybetti, piyasa değeri ise 378,4 milyar dolar oldu.

- Ethereum ise 1,552 dolardan işlem görüyor. Yüzde 0.8 değer kaybeden ETH’nin piyasa değeri ise 186,8 milyar dolar oldu.

- BNB, 277,66 dolardan işlem görürken yüzde 0.3 değer kazandı. Piyasa değeri ise 45,3 milyar dolar.

 

EDİTÖR NOTU: Bu haber 4 Eylül 2022 tarihinde saat 07.30’da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,27 Türk Lirası, euro 18,15 Türk Lirası, altının gramı ise 1014 Türk Lirası değerinde.

KDK, maaş promosyonuyla ilgili talebi incelemeye aldı

Enerji fiyatları halkı sokağa döktü! 70 bin kişi hükümeti protesto etti

Vatandaş borç altında eziliyor! 36 milyonu aştı…