Kripto Paralar

Kripto para ticareti yapan her 10 kişiden 4'ü kadın!

Kripto para kullanımı üzerine yapılan kapsamlı bir araştırma, Türkiye'de kripto paralara olan ilginin ne kadar arttığını ortaya koydu.

Akademetre Araştırma Şirketi'nin yaptığı “Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması-2021” araştırmasına göre, Türkiye'de kripto parayla yapılan işlem sayısının oranı bir sene de 11 kat arttı.  Geçen yıl işlem yapanların oranı yüzde 0,7 iken bu yıl sonuç yüzde 7,7 oldu. Geçen yıl kripto para ticareti yapan her 10 kişiden 2'si kadın iken bu yıl oran 10 üzerinden 4'e yükseldi.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; kripto para ekosisteminde 1 yıllık değişimi ortaya koyan araştırmanın sonuçlarını değerlendiren sektör yetkililerinin verdiği bilgiye göre, kadın yatırımcıların kripto paraya olan ilgisi arttı.

EN KÂRLI ALTIN

Katılımcılar, “en karlı yatırım araçları” sorusuna evde tutulan altın, gayrimenkul ve bankalardaki vadeli TL mevduat hesaplarını yanıtladılar.  Her 10 kişiden 3'ü kripto para piyasasının  kârlı olduğunu açıkladı fakat  bu puan 2020 yılına göre 6.6 düştü.

Araştırma ayrıca kripto para birimlerini kullanma nedenleri ve tercihleri ​​hakkında veriler sundu. Buna göre Türkiye'deki kullanıcılar yüzde 64 ile en çok "al-sat" işlemi yapıyor.

SKANDALLAR GÜVENİ SARSTI

Öte yandan, araştırmanın yapıldığı 30 Nisan-27 Mayıs döneminden hemen önce Türkiye'de bazı platformların yarattığı kullanıcı şikayetleri de sonuçları etkiledi. Kripto paraya “Güvenirim” ya da “Çok güvenirim” yanıtını verenlerin oranı bir yılda 34.2'den yüzde 25.3'e düştü. Kripto para kullanımının önünde yasal bir engel olmamasına rağmen her 4 kişiden 1'i ise “yasal olmadığını” düşünüyor.

Kripto paralarda hareketlenme başladı!

Bitcion'i neler bekliyor?