08 / 07 / 2024

Kripto para yatırımcıları dikkat! Kripto para ekosisteminin gerçek yüzü ortaya çıktı!

Kripto para yatırımcıları dikkat! Kripto para ekosisteminin gerçek yüzü ortaya çıktı!

Milyonlarca yatırımcı, birikimlerini değerlendirmek için çeşitli yatırım araçlarını tercih ediyor. Bunlardan biri de kripto yatırımı. Peki kripto yatırımı, yatırımcısına kazandıracak mı? Kripto alalım mı? Ünlü analist Tuna Kaya'dan çarpıcı açıklama geldi.  



Krito paralar yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Pandemi ile birlikte hayatımıza hızlı giriş yapan kripto son günlerde sert düşüşler yaşıyor. Kripto para piyasasının değeri Mt. Gox borsasının 2014'te çalınan varlıkları sahiplerine dağıtmaya başlamasıyla yüzde 7,7 azalarak 2 trilyon doların altına düştü. En büyük kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı, son 24 saatte yüzde 6'ya yakın değer kaybetti.

Bitcoin, 54 bin 250 dolar seviyesine geriledi. Bu düşüş kripto para yatırımcılara arasında büyük gerginliğe neden oldu. Peki krito paranın geleceği ne? Kriptpo paralar yatırımcısına kazandırmaya devam edecek mi? Ünlü analist Tuna Kaya sosyal medya hesabından, ripto para ekosistminin gerçek yüzünü anlattı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...


Tuna KAYA @tunakaya_yk

KRİPTOPARA EKOSİSTEMİNİN GERÇEK YÜZÜ:

Piyasanın toplam değeri şu an itibarıyla ilk 125 varlık 2,03 Trilyon dolar. Tüm piyasanın değeri ise 2,4 Trilyon dolar. Geleneksel piyasalara göre çok çok düşük. İşte bu açıdan çok volatil bir piyasa. 

Beş ila on balina bir araya gelip yanlarına birde büyük borsayı çekip 100 milyar dolar ile piyasayı istediği yöne çekerler. Temel global ekonomide ve özeldede #kriptopara ekosisteminde çok büyük bir olumsuzluk yokken piyasayı çok derin düşürdüler. Yarın yine aynı şekilde piyasayı tersine çevirebilirler. 

Peki durum böyle iken bu piyasada yatırım yapılmaz mı? Yapılır elbet. Ancak:
- Kısa sürede gerekli para ile
- Yüksek kaldıraç ile
- Sık al-sat yaparak
- Panik işlem yaparak
- Piyasa çok yüksekte alım yaparak yatırım yapanlar kaybetmeye mahkumdur. 

Bu piyasada kazanmanın yöntemi:
- En az bir yıl üstü gerekli olmayan para ile yatırım yapmak
- Kaldıraç kullanmamak veya en fazla 2 kaldıraç kullanmak
- Sık işlem yapmamak
- Sakin kalmak. Alım yaptıktan sonra varlığımız %50'nin altınada gerileyebilir. Bu piyasanın karekteridir. 
- Piyasa iyice düşmüş iken alım yapmak( En iyi yöntem %BTC zirveden %75-85 düştükten sonra alınmalı. #Altcoinler'de $BTC nin dibi görmesinden sonraki 6 ayda alınmalı.) Bu açıdan takipçilerim çok iyi bilirki bizler 2023 ortaları itibarıyla sepetimizi yapıp alımlara başladık.
- Bu piyasada ara ve set düşüşler olur. 
- Bu açıdan elimizde her daim %25 nakit olmalı.
- Piyasa öyle yada böyle döngüsel olarak büyük yükselişe sahne olur.( boğa dönemi) 
- Hızlı Boğa döngüsü genel olarak bir buçuk iki ay sürer ve arkasında çok derin ve sert düşüşler olur( ayı piyasası: BTC %75-85, Altcoinler ise %97'e kadar düşer. 

Şu an itibarıyla ne yapmalıyız?
- Bu fiyatlardan mal satılmaz
- Varlıklarımızı tutalım
- Nakti olanlar kademeli alım yapabilir.

Piyasanın geleceği ne olur?
- Temmuz ayı içinde #Ehereum ETF alımları ile piyasa toparlar
- Ağustos ayı başı itibarıyla yükseliş başlar
- Eylül ayı başlarında yükseliş hızlanır.
- 5 Kasımda ABD seçimlerine kadar yükseliş devam eder. 
- Seçim sonrası bir düzeltme beklerim.
- Trump'ın seçimleri kazanması ile piyasa seçim düzeltmesi sonrası yoluna daha hızlı devam eder. 
- Biden seçimi kazanırsa piyasada düzeltme sertleşebilir. Ancak sonrasında #FED'in faiz indirimlerine gitmesi ve parasal genişleme ile yeniden yükseliş başlar.
- Genel olarak 2025 yılı ortalarına kadar büyük bir boğa bekliyorum. Bu boğada #Bitcoin  200-250K bandına gelebilir. Altcoinlerdede bu fiyatlardan 10X'in üzeride kazançlar beklerim.

Bankalardan altın alanlar yandı! 'İstediğin zaman fiziki olarak al, masraf yok' diyorlar! Sakın inanmayın!

Ünlü kripto fenomeni konut almak isteyenler için 'Bu şartlara dikkat' diyerek, tarih verdi! 

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön