Kripto Paralar

Kripto paralar ne durumda? Kripto para piyasasında düşüş mü yaşanıyor?

Kripto para düşüş yaşamaktan kurtulamıyor. Kasım 2021 tarihinden beri düşüş yaşamaktan kurtulamıyor. Umutlar tükeniyor.

Uzun zamandır içinde bulunduğu düşüşten kurtulamayan kripto parada durumlar ne? Bitcoin ve Ethereum fiyatları nedir? Kripto para ile ilgili son durumlar haberimizin devamında...

 

Bitcoin ve Ethereum’un son fiyatları nedir?

Bitcoin cephesinde durum çok hareketli olsa da düşüş ne yazık ki engellenemiyor. Peki son durum ne? Son zamanlarda Bitcoin fiyatları 25 bin dolar ile 30 bin dolar arasında seyrediyor. Son zamanlarda Bitcoin yaklaşık yüzde 2 primle işlem görüyor.  Bitcoin’in işlem gördüğü ortalama değer 27 bin 300 dolar. Bugün için değerlendirilme yapılması gerekirse; Bitcoin en düşük 26 bin 702 dolardan, en yüksek ise 27 bin 495 dolardan işlem görüyor.

Ethereum cephesinde işler biraz daha karışık. Yaşanan düşüşlerden sonra güncelleme yapılmıştı. Ancak bir süre yükselse dahi kısa bir zaman sonra düşüş yaşamaktan kurtulamadı. Merge güncellemesi beklenen etkiyi yaratamadı. Son veriler göz önünde bulundurulur ise Ethereum fiyatları 1852 dolar düzeyinde seyrediyor. Bugün için Ethereum, en düşük 1808 dolardan ve en yüksek 1872 dolardan işlem gördü. Prim oranı ise Bitcoin gibi yüzde 2 civarlarında seyrediyor.

 

Uzman görüşleri ve tavsiyeler dikkatte alınmalı mı?

Ülkemizde uzman görüşü olarak nitelendirilen ifadeler dikkate alınmamalıdır. Bunun en büyük nedeni ülkemizde Kripto Para piyasası ile ilgili bir düzenlemenin bulunmamasıdır. Bu sebeple kripto para piyasası ile ilgili sosyal medyadaki yorumlar ve görüşlerin göz ardı edilmesi tavsiye edilir. Uzman görüşü olarak pazarlanan görüşlerin büyük çoğunluğu bireylerin, çalıştıkları firmaların menfaati için attıkları birer adımdan ibarettir. 

Kripto parada neden düşüş yaşanıyor?

Bunun en büyük nedeni dünya genelinde etkisini sürdüren enflasyon sonucu bankaların faiz arttırma yolunu seçmesi ve arttırmaya devam etmesi. Bunun sonucunda da yatırımcılar herhangi bir zarara uğramamak için piyasadan uzak duruyor ve bekliyor. 

ABD Merkez Bankası’nın Fed faiz artırımını devam ettireceği söyleniyor. Bu sebep ile yatırımcılar dolar piyasasına eğilim gösteriyor. 

IOSCO'dan kripto varlık düzenlemesi!

Kripto para borsasından 10'uncu yıla özel Lamborghini marka lüks spor otomobil çekilişi!

ChatGPT'nin kurucusu yeni bir kripto para birimini tanıtacak