30 / 04 / 2024

Kripto paralar tasarruf araçları arasında yükselişte!

Kripto paralar tasarruf araçları arasında yükselişte!

2020 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 20.2 olan tasarruf sahipliği oranı 2021 ikinci çeyreğinde yüzde 18.3 oldu. Kripto para birimleri ikinci çeyrekte 5 puan ile en fazla yükselen tasarruf aracı olarak kaydedildi.



Türkiye'de kentsel yerleşim yerlerinde 18 yaş ve üzerindeki bireylerin tasarruf eğilimlerini takip eden Tasarruf Eğilimleri Araştırması'nın 2021 yılı ikinci çeyrek sonuçları belli oldu. Sözcü Gazetesi'nden Mehtap Özcan Ertürk'ün haberine göre; Türkiye'deki bireylerin tasarruf oranı gelişmekte olan ülkelerin oldukça gerisinde kalmış durumda.

Kripto paralar tasarruf araçları arasında yükselişte!

Araştırma geçen sene Kovid-19 salgını önlemleri kapsamında sürdürülen ucuz kredi politikasının da uzun senelerin ardından ilk defa yüzde 20'yi aşan tasarruf sahipliği oranının yeniden düşüşe geçtiğini ortaya koyuyor. 

BU YIL LİSTEYE GİRDİ

Buna göre, 2020 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 20.2 olan tasarruf sahipliği oranı 2021 ikinci çeyreğinde yüzde 18.3 oldu. 

Kripto paralar tasarruf araçları arasında yükselişte!

Türkiye'de bireylerin yatırım aracı şeklinde kripto para birimlerine olan ilgisi araştırmanın sonuçlarında da ortaya çıktı. Araştırmaya ilk defa bir önceki çeyrekte dahil edilen kripto para birimleri ikinci çeyrekte 5 puan ile en fazla yükselen tasarruf aracı olarak kaydedildi. İlk çeyrekte listeye yüzde 5'lik oran ile 7'nci sıradan giriş yapan kripto para birimleri, ikinci çeyrekte yüzde 10'a çıkarken, TL vadeli hesap ile beraber 4. sırada oldu.

Kara para aklamak için yeni yöntem: Bitcoin! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön