Kripto Paralar

Kripto paralarda büyük çıkış! Bir haftadaki yükselişi herkesi şaşırttı 

Bir zaman önce durgunlaşan ve sonra düşüş ivmesine giren kripto piyasalar tekrar hareketlenmeye başladı. Son trend BRC-20 kripto para birimleri de bu çıkıştan payıma düşeni elde etti. Süratli gelişen kripto paralarda son favori, mart ayında geliştirilen ve Ordinals Protokolü araclığı ile değiştirilebilir dijital varlıklar olarak imal edilen BRC-20 kripto para birimleri oldu

Bir haftada yüzde 682 çıkış yakalayan BRC-20 kripto paralar, Bitcoin ekosistemindeki işlemlerden yüzde 6'lık pay almayı elde etti.

Süratli gelişen kripto paralarda son favori, mart ayında geliştirilen ve Ordinals Protokolü araclığı ile değiştirilebilir dijital varlıklar olarak imal edilen BRC-20 kripto para birimleri oldu. Protokolün geliştiricisi Ordspace aracılığıb ile takip edilen verilere göre, “Bitcoin Request for Comment” kelimelerinin baş harflerinden oluşan BRC-20 kripto para birimlerinin sayısının mayısın başında 8 bin 800’ü geçtiği ve toplam piyasa ederinin bir haftada yüzde 682’lik çıkışla 137 milyonun üstüne çıktığı izlendi. “Kriptoya açılan kapı” mottosuyla icraat gösteren kripto para borsası Gate.io, BRC-20 token’lar içinde piyasa değeri en çok olan ORDI’yi platformunda listeledi. 

BİTCOİN PAZARINDAN YÜZDE 6’LIK PAY ALDI

Domo takma isimli bir anonim kripto para analistinin Bitcoin blokzincirinde değiştirilebilir dijital varlıkların basım ve transferini basitleştirmek için mart başlarında ilerlettiği BRC-20 standardı, kısa zamanda yatırımcıların ilgisini çekti. Ordinals Protokolü’nün yayımlanmasından birkaç hafta geçmesinin akabinden ortaya çıkan bu kripto para birimleri, mayıs ayından itibaren toplam Bitcoin ticaret hacminden yüzde 6’lık hak almayı başardı.

Konuyla alakalı değerlendirmelerini paylaşan Gate.io Türkiye Araştırma Müdürü Sevcan Dedeoğlu, “Geliştiricilerin Bitcoin blokzinciri üstünde metin kaydedebilmesine imkan sunan BRC-20 token'lar, son zamanın en çok rağbet gören varlıklarından oldu. Gate.io olarak ilerlemeleri yakından izliyor ve kullanıcılarımızın güncel dijital varlıklara erken ulaşı ını önemsiyoruz. Bu bağlamda BRC-20 varlıkları içinde pazar payı en çok olan ORDI’yi platformumuzda listeledik” dedi. 

Kripto paralarda büyük çıkış! Bir haftadaki yükselişi herkesi şaşırttı

BİTCOİN İŞLEM ÜCRETLERİ DALGALANDI

Bitcoin blokzincirinde çalışan BRC-20 kripto para birimlerine olan büyük rağbet, Bitcoin’deki işlem ücretlerinde dalgalanmaya neden oldu. Bitinfocharts verilerine göre Bitcoin’deki ortalama işlem ücreti, evvelki hafta Haziran 2021’den bu zamana kaydedilen en çok seviyeye erişerek 7 doların üstüne çıktı. BRC-20 kripto para birimlerinin akıllı sözleşmeleri kullanmadığını ve sadece Bitcoin cüzdanıyla ticaretinin yapılabildiğini söyleyen Sevcan Dedeoğlu, “Bitcoin’in en küçük birimi olan satoshi’lere bölünebilen, satoshi’lere içerik yazarak meydana getirilen ORDI’nin yanı sıra PEPE, PIZZA, MEME ve MOON kripto para birimlerinin, şu an için BRC-20 kripto para birimlerinin toplam pazar hakkının yüzde 85’inden çoğunu oluşturduğunu biliyoruz. BRC-20, kripto para ekosisteminde yeni bir ‘şaka varlığı’ favorisi başlattı” diye söyledi.

BİN 400’Ü AŞKIN VARLIK YELPAZESİ HER GEÇEN GÜN GENİŞLİYOR

224 ülkede, dünya çapında 12 milyonu geçen kullanıcıya hizmet verdiklerini akıllara getiren Dedeoğlu, açıklamalarını şu ifadelerle bitirdi:

“Kurulduğu günden bu zamana dünyanın ilk 10 borsası içine yer alan Gate olarak, Türkiye'deki kripto para yatırımcılarının global trendlerden uzak durmaması için platformda listelediğimiz varlıkları ve arzedilen yatırım çözümlerini her geçtiğimiz gün büyütüyoruz. ORDI de Gate platformunda alınıp satılabilen bin 400'ü geçen varlık içinde ilave edildi. BRC-20 trendini izliyor, pazar hacmi bakımından öne çıkan kripto para birimlerini listelemeyi devam ettirmeyi planlıyoruz."

İslam Memiş'ten seçim haftasında kritik uyarı! Bunları sakın yapmayın!

Küçük ve orta işletmelere nefes aldıran destek! 20 bin TL tasarruf edeceksiniz

Denizbank'tan emekliye çılgın promosyon! Bu fiyatları duyanlar hemen bankaya koştu