Kripto Paralar

Kripto paralarda dalgalanma tam gaz! işte Bitcoin'deki gerilemenin nedeni..

MicroStrategy CEO’su ve 17 bini aşkın BTC’ye sahip Bitcoin balinası Michael Saylor, 2022'nin başında kripto piyasasının gerilemesine sebep olduğuna inandığı faktörleri değerlendirdi.   ​​Kriptokoincom'dan Buğra Çağlar'ın haberine göre; Michael Saylor, kripto piyasasının bu sene şimdiye kadar yaşadığı dalgalanmalara katkıda sunduğunu söylediği iki faktörü aktarıyor:

MicroStrategy CEO’su ve 17 bini aşkın BTC’ye sahip Bitcoin balinası Michael Saylor, 2022'nin başında kripto piyasasının gerilemesine sebep olduğuna inandığı faktörleri değerlendirdi. 

​​Kriptokoincom'dan Buğra Çağlar'ın haberine göre; Michael Saylor, kripto piyasasının bu sene şimdiye kadar yaşadığı dalgalanmalara katkıda sunduğunu söylediği iki faktörü aktarıyor:

"Bence çok fazla dinamik var. Kripto ekosisteminin tamamına bakarsanız, stablecoin’ler ve token’ler hakkındaki düzenleyici belirsizliğe ve bunların menkul kıymet olup olmadıklarına dair tartışmaları görürsünüz. Bu biraz endişe verici."

Michael Saylor, kaldıraçlı işlemlerin ikinci sebep olduğunu belirtiyor ve şunları kaydediyor: 

"Piyasada çok fazla kaldıraç var. 20 kata kadar kaldıraçla işlem yapabilen çok sayıda kripto borsası var. Ve bu kripto borsalarında çapraz teminatlandırılmış çok sayıda token var. Bunlar ve DeFi borsaları arasında, 20x kaldıraçtan çok daha fazlasını elde edebilirsiniz. Yani bu yüksek dalgalanmaların ikinci kaynağı."

Kurumsal yatırımcı Bitcoin fiyatını değerlendirebilir

Saylor’a göre, Bitcoin şu anda kurumlar için özellikle Bill Miller gibi efsanevi yatırımcıların portföyünün büyük bir kısmını kapladığı için “harika bir giriş noktası” açıklıyor ve şunları söylüyor:

"Bu seviyede konsolide olduğunu hissediyorum. Bu, kurumsal yatırımcılar için harika bir giriş noktasıdır. Yüksek net değere sahip kişiler, aile ofisleri, kamu şirketi yöneticileri, özel şirket sahipleri ile konuşuyorum ve Bitcoin’in 2021’de yükselişini izlediler. Ve her yıl %400 artsaydı ona insanlar yatırım yapmaktan korkarlardı."

Saylor, piyasadaki bir dizi olumlu faktöre de değiniyor:

BtcTurk'te erişim sıkıntısı: Şirketten ilk açıklama geldi!

Türkler kripto paraya akın ediyor!

Otomobil piyasası can çekişiyor! BDDK'dan acil destek çağrısı!

Devlet 6 bin 249 TL'den başlayan maaşlarla 7 bin kişiyi işe alacak!

Emeklilerin maaş farklarının yatacağı tarih belli oldu!

Başvuran emekliye 3.000 lira verilecek! Kritik tarih belli oldu!