05 / 08 / 2024

Kripto paralarda sert düşüş! Kripto paralar 24 saatte 1 trilyon 840 milyar dolara düştü...

Kripto paralarda sert düşüş! Kripto paralar 24 saatte 1 trilyon 840 milyar dolara düştü...

Kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı, ABD ekonomisinin resesyona gideceğine yönelik endişeler nedeni ile 54 bin doların altına kadar indi. 



Bitcoin haftaya yüzde 10, Ethereum ise yüzde 20'lik düşüşle başladı. Böylece Bitcoin yaklaşık 6 ayın dibini görürken, kripto paralardan son 24 saatte 260 milyar dolar silindiği kaydedildi. 

Analiz firması Coinmarketcap'in verilerine göre, Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri 24 saatte yüzde 14'ten fazla düşerek 1 trilyon 840 milyar dolara kada düştüğünü açıkladı.

Analistler, ABD'de açıklanan veriler nedeni ile ortaya çıkan resesyon korkularının kripto para fiyatları üzerinde etkili olduğuna işaret etmekteler. Tedarik Yönetim Enstitüsünün (ISM) imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), temmuzda 46,8 ile 8 ayın en düşük seviyesine gerileyerek piyasa beklentilerinin altında kaldığı belirtildi.

Kripto paralarda sert düşüş! Kripto paralar 24 saatte 1 trilyon 840 milyar dolara düştü...

Öte yandan analistler, Japonya Merkez Bankasının "şahinleşmesi" ve ardından Nikkei 225 endeksinde yaşanan düşüşün de piyasadaki gelişmelerde önemli rol oynadığını kaydetti.

Buna saat 08.45 itibarı ile son 24 saatte fiyatında yüzde 12,5 düşüş yaşayan Bitcoin, 53 bin 230 dolar seviyesine kadar da geriledi. karar.com'da yer alan içeriğe göre; Piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum ise son 24 saatte yüzde 19,3 değer kaybederek 2 bin 346 dolar seviyesine kadar düşmüş oldu.

İnşaat sektörü hisseleri yükseliyor! Kripto fenomeninden 'faiz indirimi yakın' açıklaması! 

Ünlü kripto fenomeni konut almak isteyenler için 'Bu şartlara dikkat' diyerek, tarih verdi! 

Kripto varlık düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı! İzinsiz faaliyetlere 5 yıl hapis cezası verilecek!

Kripto düzenlemesi yasalaştı! SPK izni olmayana para ve hapis cezası var...


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön