Kripto Paralar

Kripto paralarda TL ile yapılan işlemler dolar ve Euro’yu geçti!

Türkiye'de vatandaşlar kripto paraya akın etti. TL'deki aşırı oynaklık ve Türkiye’deki yüksek enflasyon sebebiyle Türk vatandaşlarının kripto paralara olan ilgisi yoğunlaştı.Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; TL'deki aşırı oynaklık ve Türkiye’deki yüksek enflasyon sebebiyle Türk vatandaşlarının kripto paralara olan ilgisi yoğunlaştı

Kripto para birimlerinin son zamanlardaki artışı ve Türk Lirası'ndaki sert değer kayıpları ve artan enflasyon yatırımcıların altın, dolar ve euronun yanında bu finansal araçlara da yönlenmesini sağladı. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; TL'deki aşırı oynaklık ve Türkiye’deki yüksek enflasyon sebebiyle Türk vatandaşlarının kripto paralara olan ilgisi yoğunlaştı.

Wall Street Journal’ın Blockchain analiz firması Chainalysis’den aktardığı verilere göre, 2021 yılının son çeyreğinde Türk Lirası'nın tarihi düşük seviyelere gelmesiyle beraber, TL ile gerçekleştirilen kripto işlemlerinin hacimlerinde büyük artışlar kaydedildi.

TL İŞLEMLERİ ZİRVEYE OTURDU

Chainalysis verilerine göre, Aralık'ta TL ile gerçekleştirilen işlemlerin yarısından fazlası ile Tether alınıp satıldı. Tether ile dolara sabitlenmiş bir para birimi şeklinde işlem yapılıyor. 

Türk vatandaşlarının en çok tercih ettiği kripto para birimlerinden biri de en popüler sabit coin olan Tether olarak ön plana çıktı. Veri sağlayıcı CryptoCompare’e göre, bu sonbaharda Türk Lirası, tether karşısında en çok işlem gören para birimi olarak dikkat çekti. Tether ile yapılan TL işlemleri sonbaharda dolar ve Euro'yu geçti. 

‘TÜRKLER PARASIZ VE PARA KAZANMAK İSTİYOR’

Türk vatandaşlarının kripto paraya olan ilgilerinin gittikçe artması sektörün önemli isimlerinin de dikkatini çekti. Bir kripto para yatırımcısı ve Bitlo Dijital Pazarlama Direktörü Esra Alpay konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Kapalıçarşı’da WSJ’ye açıklamalarda bulunan bir kripto yatırımcısı Ege Tuluay “Kripto paralar Türk halkına umut oluyor çünkü parasızlar ve para kazanmak istiyorlar. Türk halkı için kolay para gibi görünüyor” diye konuştu.

 

 

Bitlo Dijital Pazarlama Direktörü Esra Alpay ise son çeyrekte kullanıcılarının önemli derecede yükseldiğine dikkat çekerek “Türk lirasındaki oynaklık ve son aylarda yükselen enflasyon yatırımcıların kripto paraları karlı yatırım araçları olarak görmesine yol açtı” diye konuştu.

Bitcoin ölüm kavşağına yaklaşıyor iddiası!

Kripto paralarda neler oluyor?

Otomotivde ÖTV düzenlemesi: Matrah limitleri değiştirildi!

Dolar Mart’ta 9.5 TL’ye mi düşecek?

3600 ek gösterge netleşti! Aylıklarda 1150 TL artış olacak!