Ekonomi

Kripto piyasasında batışlar sürüyor! BlockFi de iflas bayrağını çekti!

FTX'in çöküşü ile başlayan sorunlar kripto para dünyasını sarsıyor. Kripto şirketi BlockFi, dün resmen iflas başvurusunda bulunduğunu duyurdu. İflaslar daha da yayılabilir. 2 hafta önce FTX’in çöküşündan sonra kripto ekosisteminde başlayan olumsuzluklar zinciri, piyasada faaliyetlerini sürdüren tüm şirketleri tehdit ediyor

Önde gelen kripto platformu BlockFi dün Bermuda Yüksek Mahkemesi’ne iflas kararı için başvuruda bulundu. 2 hafta önce FTX’in çöküşündan sonra kripto ekosisteminde başlayan olumsuzluklar zinciri, piyasada faaliyetlerini sürdüren tüm şirketleri tehdit ediyor.

Luna çöküşü, kripto kredi şirketleri Celsius ve Voyager’in iflasları ve sonrasında FTX’in çöküşü ile başlayan sıkıntılar, kripto para dünyasında bu yıl adeta bir deprem etkisi yarattı.

FTX’in çöküşünün ardından BlockFi da dün resmen iflas başvurusunda bulunduğunu duyurdu. Ayrıca şirket giderleri azaltmak için çalışanlarının büyük çoğunluğu da işten çıkarılacak.

FTX CEO’SUNA DAVA

Kripto ticaret varlık platformu hizmeti veren ve kullanıcılarına faiz getirisi de sunan BlockFi, FTX’in çöküşünün yarattığı sorunlara “önemli ölçüde maruz kaldığını” açıklamıştı. Şirketin,  FTX’le yüzlerce milyon dolarlık kredi anlaşmaları bulunuyordu.

BlockFi, FTX’i 275 milyon dolar ile ikinci en büyük alacaklısı olarak listelemişti. Şirket bu nedenle iflas başvurusuyla birlikte eski FTX CEO'su Sam Bankman Fried’a da dava açtı.

İslam Memiş altının geleceği yeni rekoru açıkladı!

Asgari ücrette zam mesaisi başladı! Yeni yılda asgari ücret ne kadar olacak?

Dolar Kahini Selçuk Geçer yıl sonu dolar tahminini açıkladı!