Ekonomi

Kripto piyasasında deprem! Yatırımcılar şokta

Kripto piyasası son yılların en düşük seviyesinde seyrederken, haziran ayından beri ödeme kriziyle savaşan kripto şirketi Celsius, resmen iflas başvurusu yaptı.BTC'de yaşanan çakılmanın ardından kripto para piyasası henüz kendine gelemezken, dünyaca ünlü kripto şirketi Celsius, haziran ayı başından bu yana  yaşadığı sorunların çözülememesinin ardından ABD mahkemelerine iflas başvurusu yaptı

Kripto para borsasındaki aşağı yönlü sert düşüş küresel şirketleri de vurdu.

BTC'de yaşanan çakılmanın ardından kripto para piyasası henüz kendine gelemezken, dünyaca ünlü kripto şirketi Celsius, haziran ayı başından bu yana  yaşadığı sorunların çözülememesinin ardından ABD mahkemelerine iflas başvurusu yaptı.

Kripto para borçlanma platformu Celsius Network, haziran ayı başında müşterilerinin para çekme işlemlerini durdurduğunu açıklamıştı.

Celsius dün yaptığı açıklamada, “tüm paydaşlar için değeri en üst düzeye çıkaracak” şekilde yeniden yapılandırarak işlerini istikrara kavuşturmaya çalışacağını söyledi. Celsius, bu arada operasyonları desteklemek için elinde 167 milyon dolar nakit bulundurduğunu açıkladı.

Kripto şirketi, iflas başvurusunda tahmini yükümlülüklerinin 1 milyar ile 10 milyar dolar arasında olduğunu beyan etti. Ayrıca şirket, 100 binden fazla alacaklısı olduğunu bildirdi.

Celsius’un kurucu ortağı ve CEO’su Alex Mashinsky yaptığı açıklamada, “Bu, topluluğumuz ve şirketimiz için doğru karar” dedi. Mashinsk, “Bu anı gelecekte, şirketin geleceğini güçlendirdiği bir an olarak göreceğimizden eminim” diye konuştu.

Remzi Özdemir açıkladı: İşte doların 20 TL'yi aşacağı tarih!

Dolar kahini Selçuk Geçer uyardı ve "ağlarsınız" dedi!

EYT'de sıcak gelişme! Tarih verildi!