29 / 04 / 2024

Krizdeki Yunanlı turist Türkiye'yi tercih ediyor!

Krizdeki Yunanlı turist Türkiye'yi tercih ediyor!

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği ( TUROB ) Başkanı Timur Bayındır, yurt dışında tatilini geçiren Yunanlı turistlerin en çok Türkiye' yi tercih ettiğini söyledi...



Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, yurt dışında tatilini geçiren Yunanlı turistlerin en çok tercih ettiği ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, "Yunan turistlerin Türkiye'deki varış noktası İstanbul. İstanbul'dan sonra ise İzmir, Çanakkale Bozcaada, Samsun ve Amasya ziyaret edilen yerlerin başında geliyor" dedi.


Bayındır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turizmde Türkiye'nin rakip pazarı olarak görülen Yunanistan'ın, planladığı tanıtım çalışmaları ve fiyat politikalarıyla 2013'ü, 17 milyon turistle kapatmasının beklendiğini söyledi. 


Yunanistan'da turizm sektörünün, GSYH'nin yüzde 16,4'ü gibi büyük bir oranı karşıladığını dile getiren Bayındır, 688 bin 800 kayıtlı çalışanla sektörün, toplam iş gücünün yüzde 18,34'ünü oluşturduğunu ifade etti. 


-Yunanistan'a en çok Almanya turist gönderiyor


Yunanistan'daki toplam konaklama kapasitesinin 9 bin 670 tesis ve 771 bin 271 yatak olduğunu dile getiren Bayındır, "Ülkeye uluslararası turist girişlerinde Almanya ilk sırada yer alırken bu ülkeyi İngiltere, Fransa ve Rusya takip ediyor. Türkiye ise 602 bin 306 turist rakamıyla 8. sırada bulunuyor" diye konuştu. 


Komşu ülkenin en çok ziyaretleri yazın aldığını ve dolayısıyla gelenlerin tercih sebebinin çoğunlukla mevsimsel olduğunu anlatan Bayındır, şunları söyledi:


"Krizle boğuşan Yunanistan'ın dış turizm seyahatleri incelendiğinde 2012'de toplam 4 milyon 681 bin 401 Yunanlı'nın tatil tercihlerini yurt dışı ülkelerde gerçekleştirdikleri görülüyor. Tercih edilen ülkeler arasında ise ilk sırayı Türkiye alırken, Türkiye'yi Bulgaristan, Almanya, İtalya ve İngiltere takip ediyor. Seyahatlerde yapılan harcamalar bakımından ise ilk sırada 262,5 milyon avro ile Almanya geliyor." 


-İzmir, Çanakkale, Samsun ve Amasya'ya geliyorlar


Bayındır, Yunanistan'dan Türkiye'ye gelen turist sayısının son üç yılda azaldığına işaret ederek, "Yunanistanlı turistlerin Türkiye'deki varış noktası İstanbul. İstanbul'dan sonra ise İzmir, Çanakkale Bozcaada, Samsun ve Amasya ziyaret edilen yerlerin başında geliyor. Bu nedenle de özellikle Yunanistan ile Türkiye arasındaki tarihi ve kültürel bağ her zaman korunmalı" ifadesini kullandı. 


Atina'da, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kültür ve Tanıtma Müşavirliğinin de açıldığını kaydeden Bayındır, böylece Yunanistan pazarının yakından takip edilebileceğini sözlerine ekledi.


AA


Geri Dön