30 / 04 / 2024

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde son parçalar yerleştiriliyor!

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde son parçalar yerleştiriliyor!

Çamlıca'da görüntü kirliliğine neden olan antenler ve kulelerinin tek bir noktada toplanması için çalışmalarına devam edilen Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde son parçalar yerleştiriliyor.



Çamlıca'da görüntü kirliliğine neden olan antenler ve kulelerinin tek bir noktada toplanması amacıyla yapılmasına başlanan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona geliniyor. Star Gazetesi'nde yer alan habere göre; kulede süren kaplama çalışmalarında, alt bölümlerdeki son parçalar yerine konuluyor. Kulenin kullanılmaya başlanmasıyla Çamlıca tepesinde yer alan antenler sökülecek.

2016 YILINDAN BU YANA İNŞAAT SÜRÜYOR

Büyük Çamlıca Camisi'nin yapılmasıyla gündemde yer alan Çamlıca Tepesinde bulunan onlarca radyo ve televizyon vericisinin kaldırılması için projeye 2016 yılının Mart ayında başlandı. 221 metre boyuna sahip betonarme bölümün tamamlanmasıyla antenleri taşıyacak çelik konstrüksiyon bölümü inşa edilmişti. Daha sonra kuleye kıvrımlı formunu veren ve yaşam alanlarının yer aldığı katlar yerine yerleştirilmiş ve kaplama işlemlerine başlandı.

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi nde son parçalar yerleştiriliyor!

7 VİNÇ AYNI ANDA KOORDİNELİ OLARAK ÇALIŞIYOR

Yapımı devam eden kulenin kaplama işlemlerinde sona yaklaşılıyor. Alt bölümde devam eden çalışmalarda kaplama yapılmamış küçük bir bölüm kaldı. Alanın kapanmasının ardından kulenin betonarme bölümü kapatılacak. Alt bölümde devam eden çalışmalarda 7 vinç aynı anda koordineli bir şekilde çalışığ projenin bu bölümünü tamamlanıyor.

2020 YILINDA ESKİ ANTENLER SÖKÜLMEYE BAŞLANACAK

Diğer taraftan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin devreye alınmasıyla şu anda Çamlıca tepesinde görüntü kirliliğine neden olacak eski antenlerin sökülmesiyle 2020 yılının ilk çeyreğinde başlanacak. Etap etap düzenlenecek çalışmaların tamamlanmasıyla Çamlıca tepesi anten kirliliğinden kurtarılacak. 

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi nde son parçalar yerleştiriliyor!

İSTANBUL'UN SEMBOLÜ OLACAK

İstanbul'da sembol oluşturacak yeni kulede 39 ve 40'ıncı katlarda deniz seviyesinden 393,5 ve 398 metre yüksekliğine sahip birer restoran yer alacak. Kulenin 33 ve 34'üncü katlarında deniz seviyesinden 366,5 ve 371 metre yüksekliğine sahip iki ayrı seyir terası da bulunacak. Toplam 32.000 metrekare inşaat alanına sahip kulenin yapımında 30.000 metreküp beton ve 3.000 ton yapı çeliği kullanılacak. Tamamlandığında 388,5 metre uzunluğa sahip olacak kulenin zirvesi deniz seviyesinden yaklaşık 576,5 metre yüksekliği bulunacak. Kule her biri 4,5 metre yüksekliğinde ve 4 katı yerin altında 53 kattan meydana gelecek. 300 işçi ve mühendisin gece gündüz çalıştığı projede, kule ile tek noktadan televizyonlara, radyolara ve kişilere yayıncılık hizmeti verilecek.


 


Geri Dön