Ekonomi

Küçük işletmelere müjde! KOSGEB destek tutarını 100 bin liradan 125 bin liraya çıkardı!

İmalat ve bunun tamamlayıcısı olan öncelikli sektörler ile Kovid-19 salgının etkilerinden fazlaca etkilenen bazı hizmet ve ticaret sektörleri içerisinde yer alan mikro ve küçük işletmelerin bu etkilerden en az zararla çıkabilmeleri için verdiği destek tutarını 100 bin liradan 125 bin liraya çıkardı.Başvuruları onaylanan küçük işletmeler, bu aşamadan sonra koşullara uygun personeli istihdam etmeleri gerekecektir

Salgından etkilenen ve destek paketindeki şartları taşıyan işletmeler, KOSGEB mikro ve küçük işletmelere özel Hızlı Destek Programı için 10 Ekim’e kadar online olarak başvurularını yapabilecekler. Başvuruları onaylanan küçük işletmeler, bu aşamadan sonra koşullara uygun personeli istihdam etmeleri gerekecektir. 28 Kasım 2022 tarihine kadar, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'ndan (KOSGEB) ödeme talebinde bulunulmalı. Kesin ödeme talimatı, bütçe kapsamında ödeme talep sırasına göre verilecektir.

Başvuru kriterlerini taşıyan mikro ve küçük işletmeler, kabul aldıktan sonra programın dördüncü dönemine, www.kosgeb.gov.tr adresindeki "e-Hizmetler" adlı sekmeden başvuru yapabilecekler. Aralık 2021 ile Mart 2022 tarihleri arasında, yani üçüncü dönemde talebi onaylanan işletmeler, dördüncü dönem için başvuru yapamayacaklar.

 Kadın personele pozitif ayrımcılık. Destek üst limiti 135 bin liraya çıkacak!

Küçük işletme sahibinin veya işe alınan personelin kadın olması durumunda, KOSGEB destek üst limitini 135 bin liraya çıkaracak.

Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı, ilk iki başvuru döneminde 12 bin 289 küçük  işletmeye, istihdamlarını salgından önceki durumlarını korumaları şartıyla 368 milyon lira işletme sermayesi desteği verildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı için  bugün İstanbul Fashion Connection Hazır Giyim ve Moda Fuarı'nın açılışındaki konuşmasında bazı detaylara değindi. Bakan Varank, programdan yararlanan işletmelere ve bu işletmelerin gençlere sağladığı istihdamına katkılarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Destekten yararlanabilecek olan mikro ve küçük işletmelerden bazıları şunlardır: 

Siltaş Panorama’da 2+1, 4+1, 3+1, 5+1 konutlara yoğun talep!

En iyi 10 kripto para belli oldu! Bitcoin listede yok!

O ilde 27 adet gayrimenkul satılıyor! 189 bin 744 TL'den başlayan fiyatlarla...