Ekonomi

Küçükbaş kurbanlık fiyatları 2023! Küçükbaş kurban fiyatları ne kadar oldu?

Kurban Bayramı bu yıl 28 Haziran’da başlayıp 1 Temmuz tarihinde son bulacak. Hazirana girilmesi ile birlikte kurbanlık fiyatları da araştırılmaya başlandı. İşte küçükbaş kurbanlık fiyatları!Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricilerinin Merkez Birliği Genel Başkanı olan Nihat Çelik kurbanlık fiyatlarına dair açıklamada bulundu

2023 küçükbaş kurbanlık fiyatları belli oldu. Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricilerinin Merkez Birliği Genel Başkanı olan Nihat Çelik kurbanlık fiyatlarına dair açıklamada bulundu. İşte ayrıntılar…

2023 KÜÇÜKBAŞ KURBANLIK FİYATLARI!

Çelik, “Küçükbaş kurbanlıkların baskül kilogram fiyatının 120 ile 150 lira arasında değişmesi ile beraber küçükbaşta canlı hayvan fiyatlarına adet olarak, 5 bin 500 lira ile 8 bin 500 lira arasında değişebilir” ifadelerine yer verdi.

YETİŞTİRİCİLERDEN İSTENİLEN KURBANLIK YERİ KİRA BEDELİ OLDUKÇA YÜKSEK!

Kurbanlıklarını satmak isteyen yetiştiriciler, belediyelerin belirlemiş olduğu kurban satış yerlerine yüksek miktarlarda kira bedeli ödediğine vurgu yaparak, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Nihat Çelik, şunları dile getirdi; “Yetiştiricilerden alınan kurbanlık yerleri için kira bedelleri yüksek olmak ile birlikte, bu miktarlar yetiştiricilerimize maddi külfet getirmektedir. Belediyeler de sosyal belediyecilik anlayışına göre satış yerlerini yetiştiricilerimize ücretsiz tahsis ediyor. Bu uygulamayı yapmış olan belediyelere sektör ve yetiştiriciler adına teşekkürü bir borç bilirim. Çok zor şartlarda yüksek maliyetler olmasına rağmen üretmeye çalışan yetiştiricilerimize maddi olarak da destek olunmasından dolayı tüm belediyelerimizin sosyal belediyecilik anlayışına uygun hareket edip, kurbanlık satış yerlerinin de kira bedeli almamalarının bayramda yapacakları en anlamlı hizmetlerden biri olacağına inanmaktayız.”

KURBAN GÖRÜLÜP KESİLMELİDİR!

Çelik, “Her sene idrak edilen kurban bayramlarında esas olan kurbanı kesmek ve ihtiyacı olan kişilerle paylaşmaktır. Kurbanın ruhunda, maneviyatında bu vardır. Bundan dolayı da vatandaşlarımızın bizzat kurbanlıklarını görerek, seçerek almaları ve dini kurallar çerçevesinde keserek ya da kestirerek ihtiyaç sahiplerine dağıtmaları, emredildiği şekliyle bu ibadetin yerine getirilmelidir.

VAN’DA KURBANLIK KOYUN FİYATI!

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sabri Yılmaz, Van’da 220 liraya dana karkas eti satılmaktadır. En yüksek fiyat bu. Kuzuyu ise 170 liradan satıyoruz. Kurbanlık koyun fiyatı da Van’da 5 ile 6 bin lira, ithal canlı dananın ise kilosunun 105 liradır.