04 / 05 / 2024

Küçükçekmece Belediyesi kamunun ilk yeşil binasını yapıyor!

Küçükçekmece Belediyesi kamunun ilk yeşil binasını yapıyor!

Yeşil Binalar Zirvesi'nde konuşan K.Çekmece Belediye Başkanı Yeniay, 38 bin metrekarede ‘Very Good' derecesini hedefleyen akıllı bina ile yaşam kalitesini yükselteceklerini söyledi



Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle ilk kez gerçekleştirilen ‘Yeşil Binalar Zirvesi’ne konuşmacı olarak katılan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, ilk çevre dostu kamu binası olma özelliğine sahip yeni belediye binası ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi. Başkan Yeniay “Dönüşümün hızla devam ettiği ilçede 38 bin metrekare kapalı alana sahip, ‘Very Good’ derecesi hedefliyoruz” dedi.

‘Yeşil Bina’ ile tasarruf ilk sırada

Kamu adına örnek bir bina oluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Yeniay, şu bilgileri verdi. “Türkiye’nin yeşil sertifikalı ilk kamu binası olacak çevre dostu binada izolasyon, ısı yalıtımı, ışık kullanımı, enerji üretimi ile ilgili ciddi bir altyapıya dayanıyor. Yapı, gece enerjinin taşımalı olarak buz üretmesi, sabah bu buzu kullanması gibi birçok detaya sahip. Yeni belediye binası insan merkezli, yaşam kalitesini yükseltecek bina olarak tasarlandı. Engelli vatandaşlarımız, yaşlılar, çocuklar her bireyin rahatlıkla ulaşabileceği, çalışma imkanlarına sahip sosyal alanlarla donatıyoruz. Öyle ki, yağmur suyunun geri kullanımı dahi dikkate alındı. Akıllı kent otomasyon sistemiz de bütün kurumu bir ekrandan takip edeceğiz.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci ise “Kaynaklarının etkin kullanımıyla çevre dostu bina yapımı önem kazandı. Bu binalarla az doğalgaz kullanarak ısınma, daha az su, daha az elektrik ve fazla güneş enerjisi kullanımı ve etkin havalandırma demek” diyerek tasarrufa dikkat çekti.

Star


Geri Dön