Sektörel

Küçükçekmece Belediyesi'nden 20 okula kapalı spor salonu!

Kültür yatırımlarına önem veren Küçükçekmece Belediyesi 3 büyük sanat merkezi açtı

35 branşta eğitim veren bu merkezlerde 50 bin kişi sertifika aldı. Etkinliklere ise ortalama 10 bin seyirci katıldı

`Kültür ve sanatı desteklemenin en önemli adımlarından birinin bu alanlardaki etkinliklere ev sahipliği yapacak tesisleri açmaktır' anlayışıyla yola çıkan Küçükçekmece Belediyesi, yatırımlarına devam ediyor. Yatırımlar yapılmadan önce kültür ve sanat anlamında adı anılmayan Küçükçekmece, artık `Avrupa Başkenti'nin Kültür İlçesi' olarak kendinden bahsettiriyor. Resimden müziğe, modern danstan halkoyunlarına kadar 3 kültür ve sanat merkezinde (HKSM, CKSM, SKSM), 35 farklı branşta eğitim gören ve sertifikalarını alan gençlerin sayısı 50 bine ulaştı. Küçükçekmece Belediyesi, bu sayıyı daha da arttırmayı hedefliyor. Bu merkezler, etkinliklerle ayda ortalama 10 bin seyirci ağırlıyor. 

6 YILDA 87 SPOR YATIRIMI

Spor yatırımlarına da önem veren belediye, 2 olimpik havuz açtı, okullara spor salonları yaptı, 19 bin öğrenciyi sporla buluşturdu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile yaptırılan 2 büyük yarı olimpik yüzme havuzundan biri Gültepe Mahallesi'nde diğeri de Atakent Mahallesi'nde bulunuyor. Her yaştan vatandaşın yüzme sporunun yanında, çok çeşitli spor aktivitelerini rahatlıkla yapabilecekleri bu iki merkez aynı zamanda bir spor kompleksi olma özelliğini de taşıyor. Ayrıca, vatandaşların günlük spor aktivitelerini yapabilmeleri için muhtelif parklara 10'ar adet fitness aletinin bulunduğu 50 spor bahçesi de oluşturuldu. Atakent Mahallesi'ne yapılan Halkalı Stadyumu yine ilçeye kazandırılan büyük spor yatırımlarından biri olma özelliğini taşıyor.

AMATÖR SPORCU SAYISI 40 BİNE ÇIKIYOR

Halkalı Aytaç Mevkii İFA Spor Tesisleri'nin bulunduğu bölgede, 2160 m2 alanda yapılan 500 kişilik spor kompleksinde basketbol, voleybol, hentbol sahası, masa tenisi bölümü, antrenman sahası, basın odaları, VIP bölümü, gişeler, duş ve soyunma odaları bulunuyor. İlçedeki amatör spor kulüplerinde amatör sporcu sayısı 10 bin olmakla birlikte, yapılan yatırımlarla bu sayının en yakın zamanda 40 bine çıkarılması hedefleniyor. Ayrıca ücretsiz olarak, ilköğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen yaz ve kış spor okullarında 25'den fazla branşta, çocuklara kendilerini geliştirme, sporcu disiplini ve ahlâkı kazanma fırsatı sunuluyor. Bugüne dek 19 binden fazla öğrenci yetiştiren yaz ve kış spor okullarıyla; kentin en büyük hedefi olan olimpiyatlara, sadece tesis olarak değil, geleceğin sporcularıyla da hazırız deniliyor. Küçükçekmece Belediyesi yaz ve kış spor okullarının şimdiki hedefi sayılarını 40 bine ulaştırmak. 

20 OKULA KAPALI SPOR SALONU 

İlçedeki 6 yılda yapılan 140 parkın 78'inde muhtelif yerlerde basketbol sahası, voleybol sahası, tenis kortu, fitness aletleri, bisiklet parkuru, yürüyüş yolu gibi spor alanları oluşturularak halkın sporla iç içe yaşaması sağlanıyor. Kapalı spor salonuna dönüştürülen 20 okul bahçesi bunun en iyi örnekleri arasında yer alıyor. Halkalı Toplu Konutları içerisine yapılan stadyumunda aynı zamanda basketbol sahaları, voleybol sahaları ve tenis kortları da bulunuyor. Yeşilova Mahallesi'nde yap-işlet-devret sistemi ile inşa edilen yeraltı otoparkının üstü spor alanı olarak projelendirilmiş ve şu anda hizmet veriyor. Sultanmurat Mahallesi'nde bulunan Kartal Spor Açık Spor Alanı yine önemli spor yatırımlarından birisi. İkitelli İETT Garajı'nın yanında 8.255 m2'lik alanda büyük bir açık spor alanı kompleksi inşa edildi. Belediye tarafından yapımı üstlenilen parkın proje dahilinde futbol sahası, basketbol sahası, oturma alanları, piknik alanları bulunuyor. 

İLÇENİN ÖNEMLİ HAZİNESİ  GÖLÜ

Küçükçekmece göl kıyıları, Küçükçekmece Belediyesi tarafından, her yaştan vatandaşın kullanımı için bir spor ve gezi alanına dönüştürüldü. Sahilde yürüyüş yapmak, güzel havaların tadını doyasıya çıkartmak, şimdi çok daha keyifli. Dünyadaki iki lagünden (denizin kıyıya kum biriktirerek oluşturduğu göl) biri olan Küçükçekmece Gölü, ilçenin önemli hazinelerinden biri konumunda. 7 km uzunluğundaki sahil şeridinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan düzenleme ile Küçükçekmece Gölü ve çevresi; kapalı ve açık hava sergilerinin, yürüme ve bisiklet yollarının, çocuk oyun alanlarının, kafe ve restoranların yer aldığı, su sporlarının yapıldığı, İstanbul'un en gözde dinlenme ve aktivite merkezi olma özelliği sayesinde, her gün çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor.

ETKİNLİKLER YAZ-KIŞ DEVAM EDİYOR

19 Mayıs'ta düzenlenen ve 5 gün devam eden `Küçük İstanbul Gençlik Günleri'nde gençler kültür anlamında doyumsuz zamanlar yaşadı. Göl Kenarı Amfi Tiyatro'da 1-5 Haziran arası gerçekleştirilecek, kültür merkezlerinden mezun olacak gençlerin hazırladığı ve sanatsal etkinliklerin sunulacağı `Genç Festival 2010' şenliği katılanları eğlendirirken, sertifika alacak gençleri heyecanlandıracak. 12-19-26 Haziran ve 3 Temmuz tarihlerinde Amfi Tiyatrosu yine büyük eğlencelere sahne olacak. Bu etkinliklerin sonunda, 9 ülkenin katılımının sağlanacağı `5. Uluslararası Geleneksel Göl Festivali' ile 10-17 Temmuz tarihleri arasında tüm İstanbul, Küçükçekmece'ye akın edecek. 

BELEDİYE, İLÇEYİ MASLAK GİBİ YAPACAK

İlçede 6 yılda yapılan yatırımlar, ulaşımdan sağlığa, üstyapıdan altyapıya, kültür ve sanat merkezlerinden çevre yatırımlarına kadar ilçenin yeni yüzünü belirliyor ve ilçeyi bir cazibe merkezi haline getiriyor. Tüm bu yatırımlar sayesinde, ilçede mevcut olan işgücü potansiyelinde büyük bir artış sağlanacağı hedeflendiği gibi istihdam konusunda da büyük rakamlara ulaşılacağı düşünülüyor. Belediye çok yakın bir zamanda Küçükçekmece ilçesini Maslak gibi, İstanbul'un en çok tercih edilen yerleşim yerleri arasına koymayı planlıyor. 

Komşunun külünü güle çeviriyor

2006'dan bu yana erzaktan giyime, ev eşyalarından hasta alt bezine, bebek mamasından oyuncağa kadar her türlü yardımı vatandaşla buluşturan Yaşam Sevinci Merkezi aracılığıyla 21 bin üzerinde aileye ulaşıldı. Gerekli olan her şey tespit edildikten sonra el emeği göz nuru eşya dolu kermesler düzenleniyor. Durumu daha iyi olan ailelerin evlerinde yemekler veriliyor, lezzetler yardıma dönüşüyor. Ggelirlerle bu ailelerin yaşamları kolaylaştırılıyor. 

DOĞA DOSTU KAMU BİNASI

Küçükçekmece Belediyesi yeni hizmet binasını, 17 dönümlük arazi üzerinde doğa dostu bir bina olarak tasarlıyor. Konumlandığı arazinin büyük bir bölümü açık olan ve ağaçlık alana ayrılan binanın en önemli özelliği minimum enerji sarfiyatının sağlanması. Doğal aydınlatma, havalandırma ve minimum karbondioksit miktarının sağlanabileceği bir yapıda tasarlanan bina bittiğinde Türkiye'deki ilk doğa dostu kamu binası olacak. 

YILMAZ'IN İZİNDE YÜRÜYECEKLER

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında, Küçükçekmece Belediyesi'nin desteğiyle hayata geçirilen `Atıf Yılmaz Stüdyosu' projesi, 21 Ekim'de gerçekleştirilen imza töreniyle start aldı. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Kurt, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve Atıf Yılmaz Stüdyosu kurucusu Deniz Türkali'nin imzaladığı sözleşme ile genç yeteneklerin Türk sinemasına kazandırılması amaçlanıyor. Her yıl 20 öğrenciye ders verilecek. 

HEDEF UFKU GENİŞ GENÇLER 

Teknolojinin ve bilgisayarın kullanımı konusunda gençlere hizmet vermek, internete ulaşabilmeleri konusunda onlara yardımcı olmak, kültürel ve bilimsel aktivitelere dahil olmalarını sağlamak amacıyla ilçe genelinde Bilgi Evleri hizmet veriyor. 8-14 yaş aralığındaki öğrencilere yönelik hizmet veren bilgi evlerinde faaliyetler ücretsiz. Bilgi evlerinde, bilgisayar eğitimi, internet kullanımı, etüt, kütüphane, kulüp faaliyetleri ve sosyal etkinlikler yer alıyor.  

KÜÇÜK İSTANBUL BULUŞMALARI

2009'da başlatılan Küçük İstanbul Buluşmaları süresince sayısız ünlü isim, tecrübelerini Küçükçekmeceli öğrencilerle paylaşıyor. Her sektörden, alanında uzman isimleri konuk eden belediye, geleceğin başarılı bireylerinin yetişmesine ön ayak oluyor. Hakkı Devrim, Temel Kotil, Murat Yalçıntaş, İÜ Rektörü Yunus Söylet ve Köksal Toptan gibi alanında uzman isimler gençlerle bir araya getiriliyor.

Türkİye'nİn En büyük amfİ tİyatrosu

Halkalı Merkez Mahallesi Aytaç Mevkii'nde yapılması planlanan 7 bin kişilik amfi tiyatro ve 40 bin kişilik arenası ile Türkiye'nin en büyük gösteri merkezi projesi tasarlanıyor. 704 m2'lik sahnesinin yanında, bin kişinin aynı anda gösteri yapabileceği bir alana da sahip olacak. Yüzde 12'lik eğimli oturma alanları sahnenin tüm izleyiciler tarafından rahatlıkla görülebilmesi adına düşünüldü. Spor alanı, restoran ve otopark da bulunuyor.

CENNET KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ  

2008 yılında hizmete sunulan, 12.500 m2'lik kapalı alanıyla kültür ve sanata ayrılmış çok amaçlı bir bina olma özelliği taşıyan Cennet Kültür ve Sanat Merkezi, 435 kişilik İstanbul'un en modern tiyatro salonu, 850 m2'lik çok amaçlı sergi salonu, tam donanımlı müzik atölyeleri, 250 m2'lik bale salonu ve yaşam boyu eğitim atölyelerinden oluşuyor. Sadece Küçükçekmece'nin değil, İstanbul'un da gururu olan bu ayrıcalıklı merkez her yaştan `Küçük İstanbulluyu' kültür ve sanatla buluşturuyor.

HALKALI KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ  

2005-2006 yıllarında yenilenerek hizmete açılan Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi; 386 kişilik çok amaçlı tasarlanmış salonu, sergi salonu, fuaye, atölyeler, kütüphane ve spor salonuyla modern bir yaşam merkezi. HKSM, yetişkin ve çocuk tiyatroları, sinema gösterileri, söyleşi ve sergileriyle birbirinden değerli faaliyetlere ev sahipliği yapıyor.

SEFAKÖY KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ  

Türkiye'nin en modern kültür ve sanat merkezi ünvanına sahip olan, 2009 yılında hizmete açılan Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi, aynı zamanda bir kültür kompleksi olma özelliğini de taşıyor. SKSM, 11.520 m2'lik kapalı alanda, 1 adet 507 kişilik büyük sahne, 17 adet atölye ve sergi alanı gibi birçok aktivite alanını da içinde barındırıyor.

YILDIZ KENTER'DEN ALİ SUNAL'A KADAR

Cennet ve Sefaköy kültür ve sanat merkezleri sadece sahneden oluşmuyor. Bir kültür ve sanat kompleksi olarak tasarlanan merkezlerde, her yaş grubundan gençlere birçok eğitim veriliyor. Belediye, kültür merkezlerinde değerli sanatçıların rol aldığı oyunlar sahneleniyor. Devlet Tiyatroları ve Şehir Tiyatroları bu dev kültür ve sanat merkezlerinde sevenleriyle buluşturuluyor. Yıldız Kenter, Haldun Dormen, Levent Kırca, Can Gürzap, Nilgün Belgün, Ali Poyrazoğlu, Ali Sunal, Emre Kınay ve Selçuk Yöntem gibi ünlü isimleri artık bu ilçede oyunlar oynuyor. 

ESNAFIN MÜŞTERİ SIKINTISI VAR

Yunus Civelek / Esnaf (26): Esnaf gözüyle baktığınızda pek imkan kalmadı. Dükkanlar fazla olmadığı için müşteriler alışveriş için gelmiyor, göl kenarında gezmeye geliyor. Burada esnafın bulunduğu halk pazarı vardı, otoparkı yaptılar. Bu durumda esnafı öldürdü. 

FAZLA YEŞİL ALAN İSTİYORUZ

Nehir Cerit / Ev Hanımı (27): Cennet Mahallesi civarında parklar çok az. Ağaçlar az, daha fazla yeşil alan olmalı. Parklardaki oyun alanlarında daha fazla kum olmalı. Çöpler bazı yerlerde sokaklara atılıyor, bunlara çözüm getirilmeli. Yürüyüş yollarından arabalar geçmesin. 

HASTA YAKINLARIYLA İLGİLENMELİ

Sevil Bozan / Esnaf (49): Mahallemizde hastalar çok fazla, kanser hastaları, böbrek hastaları, diyaliz hastaları var. Hastaların yakınlarıda en az hastalar kadar kötü durumda. Diyaliz hastası eşime hergün pansuman yapıyorum. Malzemeleri sigorta karşılamıyor. Başkanımızdan bizimle ilgilenmesini istiyorum. 

Sayılarla Küçükçekmece

Nüfus :     674.795 kişi

Yüzölçümü :     118 km2

Mahalle Sayısı :     21

Sağlık Ocağı    10

İlköğretim sayısı    66

Lise    23
Star