29 / 07 / 2024

Küçükçekmece'de icradan 728 bin TL'ye satılık arsa!

Küçükçekmece'de icradan 728 bin TL'ye satılık arsa!

Küçükçekmece/İstanbul 4. İcra Dairesi, İstanbul İli, Küçükçekmece İlçesi, Altınşehir Mahallesi, Orta Mahalle mevkii, 5 pafta, 868 parselde yer alan 598 metrekare alanlı arsayı satışa sunuyor


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Küçükçekmece/İstanbul 4. İcra Dairesi tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C.KÜÇÜKÇEKMECE /İSTANBUL
4. İCRA DAİRESİ'NDEN
TAŞİNMAZ AÇIK ARTIRMA İLANI

2010/8386 TLMT. Satışına Karar Verilen Taşınmazın Cinsi, Kıymeti, Adedi Evsafı:

Taşınmazın Tapu Kaydı: İstanbul ili, Küçükçekmece ilçesi, Altınşehir Mahallesi, Orta mahalle mevkii, 5 pafta, 868 parsel sayılı, 598,00m2 alanlı arsanın tamamı. Taşınmazın İmar Durumu : Dosyada Küçükçekmece ilçesi, Altınşehir Mahallesi, 5 pafta, 868 parsel sayılı söz konusu parsel :29/08/2008-l 1/11/2009 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli yarımburgaz uygulama imar planında kısmen Emsal:0,60 maksimum kat yüksekliği : 3 kat ön bahçe çekme mesafesi:5,00mt, yan bahçe:H/2m konut alanında kısmende yolda kalmaktadır. Taşınmazın Yüzölçümü: 598,00m2

Taşınmazın Hali Hazır Durumu ve Özellikleri: İstanbul ili, Küçükçekmece ilçesi, Altınşehir orta mahalle Nergiz sokak no.31 adresinde mevcut tapunun 5 pafta, 868 parsel sayılı, 598,00m2 alanlı arsa üzerinde beher katında 2 şer dairesi olan B.A.K bir yapının mevcut olduğu tespit edilmiştir. Değer tespitine konu yapı hisseli olduğundan kat irtifakı olmadığından hesaplamalar toplam inşaat alanı üzerinden hisse bazında yapılacaktır. Değer tespitine konu olan yapıda bulunan meskenleri 4 oda, 1 salon mutfak, banyo, balkon ve wc den müteşekkil olup, salon ve oda taban alanları seramik ara ıslak alanlar ( hol, antre, banyo, mutfak, balkon,) gibi yerlerin taban alanları seramik, mesken saten boyalı, elektrik suyu mevcut, ısıtma sistemi sobalı, iç doğramaları kapı kanat ve kasaları renkli mobilya, dış doğramaları pencere kanat ve kasaları pimapen, mutfak dolapları laminant, tezgahı mermer, duvarları fayans, banyosu klozet lavabolu, küvetli, duvarları renkli fayans tahmini, olarak 140m2 alanlı, birer mesken olduğu tespit edilmiştir. Buna göre inşaatın tahmini olarak toplam alanı 500m2 alanlı olduğu mahallinde yapılan tespitlerle anlaşılmıştır. Ayrıca söz konusu arsa üzerinde çapı uygulandığında arsanın çapına ve yerine uygun olduğu görülmüştür.

Takdir olunan kıymeti: 728.400,00TL
KDV Oranı: %18
1. Satış Günü: 16/05/2011 Günü saat: 15:00 -15:10
1. Satış Günü: 26/05/2011 Günü saat: 15:00 -15:10

Yukarıda özellikleri yazılı taşınmazlar bir borç nedeni ile açık arttırma suretiyle satılacaktır. Satış Şartlan:

1- Satış yukarıda belirtilen gün ve saatte KÜÇÜKÇEKMECE 4. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'da açık artırma sureti ile yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz ise en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile yukarıda belirtilen gün ve saatlerde ikinci arttırmaya çıkılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilememiş ise taşınmaz en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak üzere arttırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. Su kacarki, arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüchanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmaz ise satış' talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubu vermeleri lâzımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere mehil verilebilir, ihale damga pulu % KDV. Tapu harcının 1/2'si tahliye ve teslim masraflar alıcıya aittir. Tellaliye ve birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilân tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışı iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/8386 Talimat sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilân olunur. 22.03.2011
(Ic.lf.K. 126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. Yönetmelik örnek No:27


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön