28 / 04 / 2024

Küçükçekmece'de sel nedeniyle 800 konut zarar gördü!

Küçükçekmece'de sel nedeniyle 800 konut zarar gördü!

Küçükçekmece'de yaşanan selde evleri zarar gören vatandaşlara para yardımı yapıldı



Küçükçekmece Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı yardım çekinin Atatürk Mahallesi'nde dağıtımı sırasında konuşan Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk, yardımın, yapılan ilk tespit çalışmalarında evleri zarar gördüğü belirlenen vatandaşlara yönelik olduğunu söyledi.

Öztürk, yapılan tespitlere göre Küçükçekmece'de 800 ev ve 305 iş yerinin zarar gördüğünü belirterek, "Biz bu zarar gören konutlara yönelik Sosyal Yardımlaşma Vakfımız aracılığı ile 1000 TL'ye kadar para yardımı yapıyoruz.

Zararın durumuna göre bu miktar düşebiliyor. Bu rakam hasar tespit raporlarına göre belirlenen bir rakamdır. Bayram öncesi belediye başkanımızla birlikte bizzat vatandaşımıza bu yardımı dağıtıyoruz" dedi.

Selden zarar gören vatandaşların sağlıklarına dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Öztürk, ellerinden gelen her türlü çabayı gösterdiklerini ve yapacak işlerinin çok fazla olduğunu belirtti.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da bölgede enkaz kaldırma çalışması, sıcak yemek dağıtımı ve aşılama çalışmasının devam ettiğini belirterek, tahrip olan eşyaların bölgeden çıkarıldığını ifade etti.

Selden zarar gören vatandaşların yaralarının sarılması için "Kardeş Aile Projesi" başlattıklarını hatırlatan Yeniay, hayırsever vatandaşların projeye katılmak ve maddi yardım yapabilmek için Küçükçekmece Belediyesi'ne başvurması gerektiğini dile getirdi.

Yeniay, çevredeki ilçe belediyelerinden de çalışmalar kapsamında destek aldıklarını belirterek, "Bölgede mağdur olan aile sayısı 1000'in üzerinde ve her birinden bir kamyondan fazla eşya çıkmakta. Bir evin tabanından birkaç kamyon çamur çıkıyor. Kokuşmalar başladı. Bunların kısa sürede çıkarılması lazım.

Dağıtılan yardım bir bayram harçlığı mahiyetinde ve önümüzdeki günlerde yardımlar devam edecek" diye konuştu.
AA

Geri Dön