Kent Haberleri

Küçükçekmeceliler, Atakent Mahallesi'ndeki hobi bahçelerinde buluşuyor!

Küçükçekmece Belediyesi Hobi Bahçeleri, Küçükçekmeceli vatandaşlara İstanbul’un göbeğinde kendi meyve ve sebzelerini yetiştirme fırsatını veriyor. Hobi bahçeleri, 40 metrekarelik parsellerden oluşan 266 adet bahçeden oluşuyor.

Küçükçekmece Atakent Mahallesi’nde toplam 40 bin metrekarelik alana kurulu olan bahçelerde apartman yaşantısından sıkılan, yeşillikler içerisinde kendi sebze ve meyvelerini yetiştirmek isteyen Küçükçekmeceliler aileleriyle birlikte hoş vakit geçirerek, organik tarım yapma fırsatı buluyor.


Engelli vatandaşlar için özel bahçe


40 metrekarelik parsellerden oluşan 266 adet bahçede Küçükçekmecelilere kendi yetiştirdikleri sebze ve meyveleri sofralarına götürme imkânı sağlayan Hobi Bahçeleri’nde engelli vatandaşlar da unutulmamış. Tüm parsellerden 11 adedi engelli vatandaşlar için özel olarak yükseltilmiş ekim alanları şeklinde tasarlanmış.  Hobi Bahçeleri’nde kullanıcılara ait olmak üzere üzeri gölgelikli ahşap malzeme sandıkları bulunuyor. Ayrıca her parselde kişiye özel kullanım için musluklar da mevcut.


Hangi ağaçtan, kaç tane var?


Küçükçekmece Belediyesi’ni doğa dostu yapan çalışmalardan bir tanesi de ilçede bulunan ‘Meyve Bahçeleri.’ Toplam alanı 10 bin metrekare olan ‘Küçükçekmece Belediyesi Meyve Bahçesinde’ ise 8 adet nektarin, 54 adet erik , 108 adet kiraz , 117 adet elma , 63 adet kayısı, 6 adet armut , 40 adet ayva , 66 adet badem , 4 adet ceviz, 5 adet ahududu , 3 adet nar, 25 adet hurma ağacı bulunuyor.


Küçükçekmece Belediyesi