Emlak Konut

Küçükyalı Karayolları arazisi satışa çıkıyor!

Emlak Konut GYO İstanbul Maltepe Küçükyalı arazisinin ihalesi 26 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. Arazinin toplam inşaat alanı 114 bin 239 metrekare, emsale esas inşaat alanı ise 128 bin 169 metrekare.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul Maltepe Küçükyalı Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesi 26 Mayıs 2016 Perşembe günü saat 14:30'da gerçekleştirilecek. 


Küçükyalı Karayolları arazisinin toplam inşaat alanı 114 bin 239 metrekare, emsale esas inşaat alanı ise 128 bin 169 metrekare. Arsaya dükkanlar, konutlar, ilkokul, ibadet alanı, meydan ve park alanı yapılacak.


Maltepe Küçükyalı ve Başıbüyük Mahalleleri, 1396 ada 2 ve 3 parseller, 2775 ve 1586 adalar muhtelif parsellere ile tescil harici alanlardan oluşan planlama alanına İlişkin hazırlanan -1- paftalık 1/5000 ölçekli İlave Nazım İmar Planı ve -2- paftalık 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı Değişikliği 21 Nisan'da askıya çıktı. Detaylı bilgi için tıklayın

Küçükyalı Karayolları arazisi için imza kampanyası başlatıldı

Altıntepe İçin Düşünceden Eyleme Platformu Küçükyalı Karayolları arazisinin botanik park olarak değerlendirilmesi için imza kampanyası başlattı. Altıntepe İçin Düşünceden Eyleme Platformu tarafından "107 bin metrekarelik İstanbul Küçükyalı Karayolları Arazisi'ni betonlaşmaktan koruyalım. Biz halk olarak bu araziye sahip çıkarsak hiçbir şey yaptırmayabiliriz. Buranın halka yeşil alan olarak açılması, Küçükyalı Parkı olması için imza verelim. Halkımızın yeşili, deprem anında toplanacak yeri olsun." şeklinde açıklama yapıldı. Şuana kadar 8 binden fazla kişi kampanyaya destek verdi.


"Burası botanik park olacak"

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç 2014 yılında şu şekilde açıklama yapmıştı; "Karayolları arazisiyle ilgili çalışma yapıyoruz. Burası Maltepe halkının olacak ve oraya biz bir botanik parkı kuracağız. Yine altgeçitlerle ilgili sıkıntımız var, burası hızlı tren merkezi istasyonu olacak, o yüzden bu altgeçitlerin genişletilmesi lazım dedik, yazışmalarımız sürüyor, konuyu takip ediyoruz” 


tıklayın



Esra Nur AÇKI / Emlakkulisi.com