Kent Haberleri

Kulislerden heyecanlandıran haber! EYT düzenlemesi ne zaman yasalaşacak?

Emeklilikte yaşa takılanlar yani milyonlarca EYT'li heyecan içinde düzenlemenin Meclis’e geçmesini beklerken, kulislerde konuşulan iddia heyecanı daha da arttırdı. Buna göre EYT teklifinin ocak ayında yasalaşması bekleniyor. MECLİSE 2 TORBA YASA DAHA SUNULACAK Bu beklentiler bir yana, 5 Aralık'ta 12 gün sürecek bütçe mesaisine girecek Meclis'e, bütçe maratonunun ardından biri enerji, diğeri ekonomi olmak üzere 2 torba yasanın daha sunulacağı gelen haberler arasında

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, teknik çalışması biten EYT (Emeklilikte yaşa takılanlar) düzenlemesinin aralık ayının ilk haftasında Meclis'e sunulacağını duyurmuştu.

MECLİSE 2 TORBA YASA DAHA SUNULACAK

Bu beklentiler bir yana, 5 Aralık'ta 12 gün sürecek bütçe mesaisine girecek Meclis'e, bütçe maratonunun ardından biri enerji, diğeri ekonomi olmak üzere 2 torba yasanın daha sunulacağı gelen haberler arasında. Bu teklifler de görüşülüp yasalaştıktan sonra her bütçe maratonu sonrası olduğu gibi çalışmalara kısa bir ara verileceği tahmin ediliyor.

EYT DÜZENLEMESİNİN YASALAŞMASI OCAK AYI ORTASINI BULABİLİR

Gazete Duvar'daki habere göre AK Partili bazı yetkililer yoğun gündem sebebiyle EYT teklifinin aralık ayı içinde Meclis'e sunulmuş olsa bile görüşmelerinin yapılıp yasalaşmasının ocak ayı ortasını bulabileceğini ifade ediliyor.

EYT DÜZENLEMESİYLE İLGİLİ FLAŞ BİR GELİŞME YAŞANDI

Milyonlarca vatandaşı heyecanlandıran güzel haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den gelmişti.

Hali hazırdaki sistemde işveren, emekli olan vatandaşları çalıştırmaya devam ederse, normal çalışandan daha fazla pirim ödemek zorunda kalıyor. İşte bu durum Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili düzenlemeyi bekleyenlerde işlerinden olma korkusuna neden olmuştu. İşverenin EYT düzenlemesiyle birlikte talebi de emekli çalışanlarının maliyetinin düşürülmesi yönünde oldu.

PRİM FARKI TAMAMEN KALDIRILIYOR

Emekli oldukları halde çalışan vatandaşların, aktif çalışan vatandaşlara göre primleri 5 puan yükselecek. EYT ile birlikte 1.5 milyona yakın kişi emeklilik hakkı kazanmış olacak.

İŞVEREN CİDDİ BİR MALİYETTEN KURTULMUŞ OLACAK

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili beklenen düzenleme meclise geldikten sonra yasalaştıktan sonra emekli olup işine devam etmek isteyen vatandaşların işverene maliyeti 450 lira ile 3 bin 400 lira arasında değişiyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekli çalışanlarla aktif çalışanlar arasındaki prim farkının ortadan kaldırılacağını ve durumun eşitleneceğini açıklayarak yüz binlerce kişiye rahat bir nefes aldırdı.

EYT bekleyenlerin kabusu olan o konu da çözüldü! İşte milyonları sevindirecek o düzenleme…

SON DAKİKA! Araç sahipleri dikkat! Fiyatı yeniden değişiyor! Depoyu doldurmadan hemen bakın!

Ayçiçek yağında daha önce görülmemiş fiyat! A101’de Yudum ayçiçek yağı 35 lira! İşte 27 Kasım 2022 fiyat listesi…