Genel

Kullar İnşaat, İngilize blok verdi bu yıl bin konut hedefliyor!

Kullar İnşaata İngilizler başta olmak üzere yabancı ilgisi artınca yeni projeler gelmeye başladı. Metrekaresi bin 200-bin 800 dolar arasında ev satan şirket, yılda bin konutu hedefliyor

Türk konut sektörüne yabancı ilgisi yeni projelerin yapılmasının ardından hızlanarak devam ediyor. Özellikle Avrupa Birliği vatandaşları Büyükçekmece ve Beylikdüzü gibi bölgelere yoğun ilgi gösteriyor. Bunun son örneğini ise uzun yıllar tekstil sektöründe faaliyet gösterdikten sonra devamında inşaat sektörüne de giren Kullar İnşaat yaşadı. Şirketin konut sektöründe markası olan Lavinya projelerinden 155 konut İngilizlere satıldı. Kullar İnşaat ve Örteks Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kul, deprem yönetmeliğine uygun, tüm sosyal donatıların olduğu projelerin metrekare fiyatlarının bin 200-bin 800 dolar arasında olduğunu ve Türk alıcılar kadar yabancılardan da büyük ilgi gördüklerini söyledi. Trabzonspor yönetiminde de bir süre görev alan Ahmet Kul, inşaat sektörüne 2007 yılında girdiklerini ve ilk projeleri olan 108 dairelik Lavinya Park Mimarsinanı yaptıklarını söyledi. Projeleri bitirdikten sonra satmayı tercih ettiklerini söyleyen Kul, 25 milyon dolarlık yatırım bütçesi olan projenin yüzde 65inin satıldığını söyledi. Metrekare fiyatlarının bin 200 dolar olduğunu belirten Kul Burayı prestij projesi olarak başladık. Bu nedenle kar marjını düşük tutup, kaliteyi yükselttik dedi. Alışveriş merkezi olarak da Otoportu yaptıklarını söyleyen Kul, otoportun yıl sonunda biteceğini belirterek, projenin E-5e 200 metre cephesinin olduğunu söyledi.

İNGİLİZLER İÇİN FİYAT UCUZ 

Lavinya Gardenı İngilizler yatırım amaçlı olarak aldıklarını söyleyen Kul, Türkiyede İngiltereye göre fiyatlar çok ucuz. İngilizler kendi ülkelerinden mortgage kredisi alıyorlar. Oraya göre Türkiyede fiyatlar çok ucuz geliyor. Lavinya Gardena yabancı ilgisi artınca Lavinya Cityye başladık. 290 dairelik projenin 65 daireyi yine İngilizlere sattık. Metrekare fiyatları ise bin 800 dolar oldu. Bahçe katı, loft daireleriyle yüksek katma değerli proje oldu. Bu projenin yatırım değeri ise 50 milyon dolar oldu. Proje, 3 yılda tamamlanacak diye konuştu.

Kullar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kul, Beylikdüzünü üs olarak seçtiklerini de belirterek, yıllar önce alınan arsaların bugün itibariyle değerlendiğini ve arsanın eskiden alınması nedeniyle satış fiyatlarının kalitesine göre piyasanın altında kaldığını söyledi. Projelere gelen talepler üzerine yeni yatırımlar için cesaret aldıklarını da belirten Ahmet Kul, bu yıl içinde toplam konut üretiminin bin adedi bulabileceğini söyledi.

Yabancı ilgisi itici güç oldu

Kullar İnşaat olarak 2011 yılında öncelikli olarak ellerinde devam eden inşaatları bitirmeye ağırlık vermeyi planlayan Kullar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kul Lavinya Garden, başlı başına ayrı bir proje. Küçük ama çok anlamlı bir başarı hikayesi gibi. Burada yaşadığımız tecrübe ve yabancı ilgisi bizim için itici bir güç oldu. Lavinya Garden2de yakaladığımız bu sinerjiyi devam ettireceğiz dedi.

İki HES projesi de var

Enerji sektörünü de İklimya ismiyle adım atan grup; Erzurumda Şenkaya ve Aşkalede 2 hidroelektrik santrali (HES)  projesini hayata geçiriyor. Ayrıca yeni HES projeleri ve alternatif enerji kaynaklarıyla ilgili de araştırma yapılıyor. Ahmet Kul, HESlerde doğaya zarar veren projelere onay verilmemesini de istedi.

Fiyata zam kaçınılmaz

2011i kriz etkilerinin azalacağı bir yıl olarak gören Kul Beton ve demir fiyatlarında ciddi artışlar söz konusu. Biz bu artışları satış fiyatlarına yansıtmadık. Konut fiyatlarının çok ciddi olmasa da, artışa geçecektir dedi.
Star/İbrahim Acar