03 / 05 / 2024

Kullar İnşaat, yeni projelerini satışa sundu!

Kullar İnşaat, yeni projelerini satışa sundu!

Lavinya isimli konut projeleriyle tanınan Kullar İnşaat, 270 milyon dolarlık 4 konut projesini yürütürken, İngilizlerden de yeni proje teklifleri alıyor...



Kullar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kul, dairelerin büyük bölümünü İngilizlere sattıklarını belirterek, “Yeni proje yapmam için baskı yapıyorlar” dedi.

TEKSTİL sektöründeki 42 yıllık tecrübesi bulunan ve bir çok tekstil firması gibi 2007 yılında inşaat sektörüne adım atan Kullar İnşaat,  şu anda toplam değeri yaklaşık 270 milyon doları bulan 4 projeyi hayata geçiriyor. İlk projesi Ginza Lavinya Park’ı Beylikdüzü’nde Keleşoğlu Grubu ile ortaklaşa gerçekleştiren Kullar İnşaat, ikinci projesi Lavinya Park’ın ardından Lavinya serisine devam ederek, Lavinya City ve Lavinya Garden projelerini satışa sundu. Kullar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kul, Gürpınar’daki 80 dairelik Lavinya Garden’ın satışlarına başlanmadan 40 daire için İngilizlerle anlaşıldığını ancak projenin yüzde 90’ını İngiliz yatırımcılara sattıklarını belirterek, ”Bu projenin satışlarını bitirdik şimdi başka proje yapmam için baskı yapıyorlar. Aynı bölgede İngilizlerin de fikirlerini alarak yeni arsalar araştırıyoruz. Yatırımcılardan projelere ortak olmak isteyenler de oluyor” dedi.

Kira getirisi veya tatil amaçlı
İngiliz yatırımcıların Lavinya Garden projesinin yanı sıra Beylikdüzü’ndeki şu anda harfiyat çalışmaları devam eden Lavinya City projesine de ilgi gösterdiğini anlatan Ahmet Kul, şunları söyledi: “Bu projeden de 70 daire İngiliz yatırımcılara satıldı. Dairenin tamamının ücretini ödemeden peşinat vererek konut almak İngilizlerin çok hoşuna gitti. Çünkü kimse paranın tamamını vermeleri için baskı yapmıyor. Türkiye’de inşaat sektöründe fiyatlar düşük olduğu için, 2-3 yıllık kira getirisi garanti oluyor. Daireleri hem tatil yapıp devremülk gibi kullanabilmeleri hem de kira geliri alabilecekleri için tercih ediyorlar. Genelde denizi gören daireleri istiyorlar. 1+1 veya loft tercih ediyorlar.”

Yeni proje istiyorlar
İngiliz yatırımcıların bölgede araştırma yaparken kendilerine ulaştığını belirten Ahmet Kul, şöyle konuştu: “Bütün projeleri kendi arazimin üzerinde gerçekleştirmem iş bağlantısı yapmamızda önemli rol oynadı. Benden yeni projeler yapmamı istiyorlar ve baskı yapıyorlar. Teklifler geliyor ancak elimizdeki projeleri bitirmeden yeni projelere başlamak istemiyoruz. Yine Beylikdüzü, Gürpınar bölgesinde araştırmalara başladık.
Çünkü hem denizi ve gölü görmesi hem de fiyatların çok yüksek olmaması etkili oluyor. Şu anda konut ağırlıklı ilerliyoruz ancak biz bunu geliştireceğiz. Yabancı yatırımcılardan ümitliyim, bu yatırımlar giderek büyüyecek. Şu anda ortaklık için de sinyaller geliyor.”

Kat karşılığına girmem, parayı verir arsayı alırım
İNŞAAT sektöründe genellikle tekstilcilerin proje üretmesinin eleştiri konusu olduğunu vurgulayan Ahmet Kul, Kullar İnşaat’ın stratejisini şöyle anlattı: “Hava güneşli olduğunda, işler iyi olduğunda herkes müteahhit oluyor ancak önemli olan işler bozulduğunda verilen sözlerin yerine getirilebilmesi. İş ahlakı olmadığı zaman sadece tekstilci değil hangi sektörden olursa olsun, sorunlar çıkar. Biz Kullar İnşaat olarak bu nedenle yavaş büyüyoruz. Önce elimizdeki projeleri bitirmeye çalışıyoruz. Kat karşılığına girmiyoruz. Parasını verir, arsayı alırım.”
Hürriyet/Meltem KARA


Geri Dön