29 / 04 / 2024

Kültür turlarına ilgi 10 kat daha arttı!

Kültür turlarına ilgi 10 kat daha arttı!

Yılda 350 bin kişinin kültür turlarına katıldığı Türkiye'de, sektör son 10 yılda 10 kata yakın büyüdü. Özellikle Karadeniz Bölgesi'nin payı yüzde 35'e yükselirken ikinci sırada Güneydoğu Anadolu Bölgesi yer aldı.



Yılda 350 bin kişinin kültür turlarına katıldığı Türkiye'de, sektör son 10 yılda 10 kata yakın büyüdü. Özellikle Karadeniz Bölgesi'nin payı yüzde 35'e yükselirken ikinci sırada Güneydoğu Anadolu Bölgesi yer aldı. Karadeniz'in kültür turlarında en büyük paya sahip olmasının nedenleri arasında Gürcistan'a vizesiz girişe olanak verilmesinin olduğunu ifade eden Jolly Tur Kültür Turları Müdürü Kerem Gökçe, yaklaşık 55 bin kişiyi kültür turuna çıkardıklarını söyledi. 


Jolly Tur'a bu alanda gerçekleşen talebin son 10 yılda 10 kat artarak 5 binden 55 bine geldiğinin altını çizen Gökçe, "Karadeniz Bölgesi kültür turlarında önemli bir yere sahip. 


Karadeniz turlarında Jolly Tur olarak her yıl yüzde 100 büyüme gerçekleştiriyoruz. Türkiye'de yaklaşık 50 acenta Karadeniz'e Mayıs-Ekim döneminde toplam 75 bin kişi taşıyor. 17 bin yolcu ise bizim şirketimizle seyahat ediyor. Jolly Tur olarak Karadeniz'e, 6 aylık süre içinde 300 otobüs ve 100 tarifeli uçak seferi ile tatilcileri taşıyoruz. Bu artışa paralel olarak, bölgede turizm yatırımları da talebi karşılayabilmek adına hız kazandı" dedi. Rize, Hopa, Ordu, Samsun ve Trabzon'da hem merkezde hem yaylalarda yeni tesisler açıldığına vurgu yapan Gökçe, "Açılan tesisler de önemli oranda istihdamı beraberinde getiriyor. Karadeniz'in yüksek sezonu kabul edilen Mayıs-Ekim dönemi arasında yaklaşık 30 bin civarında istihdam sağlanıyor" diye konuştu. 


Tüm bölgede toplam 60 otelle çalıştıklarını belirten Gökçe, fiyatların 649-1.500 TL arasında değiştiğini söyledi.


Yurt Gazetesi 


Geri Dön