Ekonomi

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: ‘Bu yıl hedefimiz 56 milyar dolar!’

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmde 2023 hedefinin sürdüğünü söyledi. Deprem ve seçim sürecine karşın, 60 milyon turist ve 56 milyar dolar gelir hedefinde sapma olmadığını belirtti. 6 Şubat tarihinde yaşamış olduğumuz ve 50 binden fazla insanımızı kaybettiğimiz deprem felaketi ve seçim sürecine karşın hedeflerimizi koruyoruz" ifadelerini kullandı

Türkiye Otelciler Birliği'nin haziran ayı bilgilendirme toplantısında Türkiye’nin 2023 yılında dair turizm hedefi konusunda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy "2023 yılı turizm hedeflerimizi 60 milyon turist ve 56 milyar dolar gelir olarak belirledik. 6 Şubat tarihinde yaşamış olduğumuz ve 50 binden fazla insanımızı kaybettiğimiz deprem felaketi ve seçim sürecine karşın hedeflerimizi koruyoruz" ifadelerini kullandı.



Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Beyoğlu'nda bir otelde haziran ayı aylık bilgilendirme toplantısı yaptı. TÜROB tarafından gerçekleştirilen toplantıya Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Davut Gül, Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Müberra Eresin, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ile davetliler katılım sağladı.

Peki, Bakan Nuri Ersoy, Türkiye’nin turizm hedeflerine yönelik başka neler söyledi? İşte detaylar...

Toplantıda Türkiye’nin turizm hedeflerine ilişkin konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy "Sizlerin de bildiği gibi geçen sene attığımız adımlar sonucunda, turizm gelirimiz 46,3 milyar dolara, ziyaretçi sayımız da 51,4 milyon kişiye ulaştı. 2021 rakamlarıyla karşılaştırdığımız zaman gelirlerde yüzde 53, ziyaretçi sayısında ise yüzde 75'lik bir artışı yakalamayı başardık. Bu yılki turizm hedeflerimizi 60 milyon turist ve 56 milyar dolar gelir olarak belirledik. 6 Şubat tarihinde yaşamış olduğumuz ve 50 binden fazla insanımızı kaybettiğimiz depremler ve seçim sürecine rağmen hedeflerimizi koruyoruz. 2028 yılında ise 90 milyon turist ve toplam 100 milyar dolar gelir hedefimiz var. İnşallah her daim olduğu gibi siz değerli sektör paydaşlarının da özverili çalışmaları ve destekleriyle beraber hedeflerimizi tek tek tutturacağız" şeklinde konuştu.

"2023 YILINDA TURİZM HEDEFLERİMİZİ DEĞİŞTİRMEDİK"

TÜROB Başkanı Müberra Eresin "Bu seneki ziyaretçi sayısı ve turizm gelirleri hedeflerimizi değiştirmedik. Zorlu bir hedef belirledi sayın bakanımız. Bu nedenle biz o hedefi aldık ve onun üzerinde çalışmayı sürdürüyoruz. Bu sene 60 milyon ziyaretçi ve 56 milyar dolar turizm gelirine ulaşmayı istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kademeli emeklilikte yeni gelişme! Tek tek açıklandı!

Uzman isimden üst üste korkutan sözler: ‘Bayramdan sonra dolar tam bu kadar olacak!’

Bakan Kacır: ‘Yıllık 7,1 milyar dolar cari açığı kapatacağız’