27 / 04 / 2024

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Ücretsiz halk plajlarımızın sayısını artıracağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Ücretsiz halk plajlarımızın sayısını artıracağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin turizm ülkeleri arasındaki sıralamada konumunu yükselttiğini söyledi. Bakan Ersoy ayrıca, ücretsiz halk plajlarının sayısını artırılacağını belirtti.



Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Türkiye'nin turizm sektörünü değerlendirdi. Uygulanan doğru stratejiler ile turizm sektörü krizlere daha dayanıklı hale geldiğini söyleyen Ersoy, "Her geçen yıl kırılan rekorlarla Türkiye turizm ülkeleri arasındaki sıralamada konumunu yükseltti." dedi.

Ülkemizin bugün, bütün dünyanın kabul ettiği bir turizm ülkesi haline geldiğini, turizmde süper lige yükseldiğine dikkati çeken Ersoy, Bakanlığın bu amaçla 2018'de strateji değişikliğine giderek, niceliğin yanında niteliğin de ön planda olduğu bir yol haritası çizdiğini ve ilk adımı da Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansını (TGA) kurarak attığını kaydetti.

TGA çatısı altında devlet ve sektör paydaşlarının iş birliği ile Türkiye'nin turizm potansiyelini 200'den fazla ülkede tanıtmaya başladığını ifade eden Ersoy, "Son 4 senedir Türkiye dünyada en yoğun ve en etkili tanıtım yapan turizm ülkesi olarak hem hedef pazarlarını ciddi oranda artırmış hem de deniz, güneş, kum ile sınırlı olan turizm ürününü gastronomi, doğa, bisiklet, cruise, spor, inanç rotaları, mavi yolculuk, macera, arkeoloji, sağlık, tren, kültür turları, festivaller gibi 60'tan fazla ürün ile çeşitlendirerek sezonu 12 aya çıkarmaya ve 81 vilayete yaymaya başlamıştı" diye belirtti.

Bu noktada tanıtımlarda da ön plana çıkarılan gastronomi, artık turizmde Türkiye için güçlü bir alternatif olarak yerini aldığını ve yükselişini sürdürdüğünü söyleyen Ersoy, "Bu noktaya gelebilmek için ülkemizin önemli turizm destinasyonlarına 'gastrocity' kimliği kazandırmanın adımlarını attık ve başarılı olduk. 2022 yılında İstanbul'un, bu yıl ise  İzmir  ve Bodrum’un, alanında dünyanın en saygın seçkisi olan Michelin Rehberi'ne girmesini sağladık." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Ücretsiz halk plajlarımızın sayısını artıracağız!

"ÜCRETSİZ HALK PLAJLARIMIZIN SAYISINI ARTTIRACAĞIZ"

Mehmet Nuri Ersoy, 2019 senesinde 5 yıldız kalitesinde Ücretsiz Halk Plajı Projesini başlattıklarını hatırlatarak vatandaşların talepleri kapsamında atılan bu adım kapsamında 5 sene gibi kısa bir sürede 15 projeyi tamamladıklarını ve vatandaşın kullanıma sunduklarını dile getirdi.

Projeye gösterilen ilgiden dolayı tüm vatandaşlara teşekkürlerini ileten Ersoy, "Her sene yeni yatırımlarla ücretsiz halk plajlarımızın sayısını artıracağız. Bu noktada da 2024 senesinde, Manavgat-Ilıca, Kemer-Tekirova, Çeşme-Ovacık, Adana-Karataş, Bodrum-Yalıkavak ve Giresun-Merkez olmak üzere 6 yeni halk plajı açarak sayılarını 21'e çıkarıyoruz." dedi.

Anadolu topraklarının medeniyet mirasını korumanın, ağır fakat şevkle omuzladıkları sorumluluk olduğunu söyleyen Ersoy, aynı zamanda sürdürülebilirliğin sürecin önemli bir parçası olduğunu belirtti.

PTT,  Ankara  Altındağ'da 2 bin 638 metrekarelik arsa satıyor!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pisti 25 Aralık'ta açılıyor! 2024'e iki pistle girecek!


Geri Dön